Mayke; het paradijs voor schoenenfetisjisten

Ik weet eigenlijk altijd wel goed wat ik wil. Behalve één keer per maand. Rond mijn menstruatie. Dan ben ik echt net een vrouw. Enorm besluiteloos. En laat ik nou net rond die tijd een bezoek gebracht hebben aan Mayke in Oisterwijk. Hét schoenenwalhalla. Ik kende Mayke alleen van de webshop. Maar ik was erg nieuwsgierig naar de winkel. Dus hop ik erheen.

Fantastische collectie
Wat een mooie zaak is dat! Enorm groot, maar prettig ingericht. Ze verkopen naast dure merkschoenen (Jimmy Choo, Anine Bing, Tods, Alexander Wang) ook leuke betaalbare schoenen (Elena Alberti, Kanna, Boggi, Sam Edelman). Alleen voor vrouwen trouwens. Zelf was ik helemaal weg van de gympen van Golden Goose en laarzen van Isabel Marant. Ook de tassen, sieraden en andere accessoires die Mayke verkoopt, zijn super leuk. Als je hier niet slaagt, slaag je nergens.

Flexibel voetje
Ik had mijn zinnen gezet op schoenen met een panterprint. De keuze was reuze! Een heel arsenaal aan schoenen werd voor mij neergezet. Maar toen kwam het: te klein, te groot, niet in mijn maat, te duur, niet zo leuk. Pfff. Ik ben het helemaal eens met Tineke Schouten: ook ik heb in de uitverkoop een heel flexibel voetje. Maar de gympen van Golden Goose waren toch echt te groot.

Bambi- versus panterprint
Uiteindelijk bleven er twee paar over. Laarsjes van het merk Kanna en van Sam Edelman. Het verschil? De laarsjes van Kanna waren volgens de verkoopster met bambiprint en een stoere zool, die van Sam Edelman met panterprint en een kleine hak. De keuze was door mijn maandelijkse ellende niet te doen. IJsberend liep ik door de zaak. Uiteindelijk maakte ik een keuze: de laarzen met bambiprint.

Verkeerde keus
Op weg naar huis voelde ik eigenlijk al dat ik de verkeerde keus had gemaakt. Bij de term ‘bambiprint’ had al een belletje moeten rinkelen. Ik wilde immers panterprint. Mijn vriend was ook al niet echt enthousiast. ‘Ik houd er niet zo van, maar bij jou staan ze vast en zeker wel leuk’. Dat is ook echt het enige goede wat je dan kan zeggen als man.

Talloze foto’s en passessies thuis verder besloot ik toch dat ik de panterprint wilde. Het zijn inmiddels dure laarsjes geworden, want ik kon opnieuw naar Oisterwijk om te ruilen. Maar o o o wat ben ik blij! En nu niet tegen mij zeggen dat je die andere eigenlijk leuker vond he?!

Het is echt de moeite waard om eens een bezoek te brengen aan Mayke in Oisterwijk. De zaak zit in een gezellige straat met winkels en restaurants. Is Oisterwijk te ver weg voor je, dan kun je ook je hart ophalen in hun webshop. En het is nu ook nog eens uitverkoop!

Deel deze blog: