Lekkere damesgeuren

Laatst was ik bij parfumerie Douglas in Roosendaal en zocht ik weer 4 nieuwe lekkere geuren voor je uit. Het zal je niet verbazen dat ze allen patchouli bevatten. Mijn favo ingrediënt in parfums!

Aromatics Elixir In White- Clinique
In eerste instantie moet ik aan frisse witte lakens denken. Heerlijk clean! Niet alleen de flacon, maar ook de geur als je ‘m de eerste paar seconden opsprayt. Al vrij snel verandert ie van licht naar zwaarder en is het een en al patchouli met roos wat je ruikt. Hij lijkt een beetje op Patchouli Blanc van Reminiscence. Jammer is wel dat deze geur wat sneller vervliegt.

Signature- Tiffany & Co
Signature is een sprankelende, bloemige geur. Lekker licht als een zomerbriesje. Ik vind de geurnoot iris voornamelijk overheersen in deze geur, samen met een zweem van muskus en een vleugje fruitig sinaasappel. Een lekkere geur voor overdag voor als je niet van zware geuren houdt.

Mademoiselle Intense- Chanel
Wat een geweldig lekkere geur is dit! Een combi van oriëntaals en kruidig met fruitig. Het oriëntaalse komt door basisnoten als patchouli, tonkaboon, vanille en white musk. Sinaasappel en citroen zorgen voor het vleugje fruitig in deze geur. Normaal gesproken houd ik helemaal niet zo van de geuren van Chanel, maar deze is echt fantastisch! Je ruikt ‘m de hele dag, ook zelf ?

Black Opium- Yves Saint Laurent
Black Opium is -zoals de flacon al doet vermoeden- een wat zwaardere geur. Deze geur is wederom lekker, maar dan wel voor ’s avonds. Voor overdag vind ik ‘m wat zwaar. Het is een combi van zoet en oriëntaals. Vanille en zoethout zorgen voor de zoetige ondertoon in deze geur. Patchouli, peper en kasjmier hout maken ‘m een tikkeltje oriëntaals.

Mijn favorieten? Met stip op 1 Mademoiselle Intense, gevolgd door Signature van Tiffany & Co! Deze geuren zijn onder andere te koop bij parfumerie Douglas.

Deel deze blog: