Confessions of een koopjesjager

Je zou het niet zeggen maar ik ben dol op koopjes. En dan niet de uitverkoop van kleding en schoenen. Nee, het liefst koopjes bij de Kruidvat of Action…

Op zondag pluis ik al die krantjes uit. Dan maak ik mijn plan voor die week. Alles gaat bij voorkeur op de fiets. Anders schiet ik er natuurlijk nog niks mee op, als ik met de auto ga. Kirrend zit ik op de bank als ik lees dat de zeeppompjes 1 euro zijn, de Ariel wastabletten een koopje als ik er 3 tegelijk neem, de toiletblokken per 5 in de reclame zijn en er 25% korting op het speelgoed is bij de Kruidvat. Ja, je leest het echt allemaal goed. Hier word ik een blij mensch van.

Inmiddels is mijn zoontje van 3 jaar al net zo’n fan van de Kruidvat als ik. Je verzint het niet maar hij zet de boel op stelten als we in de stad zijn en we niet even naar de Kruidvat gaan. En waarom? Omdat hij altijd wel iets van zijn gading vindt. Spiderman poppen, auto’s, boekjes. Hij wordt er al net zo blij van als zijn moeder.

En ik heb het dus ook bij de Action (zijn die spullentjes op de foto ook van). Ik kan daar alles wel gebruiken. Koop ik niet iets omdat het zo goedkoop is en ik het misschien ooit nodig heb, dan verzin ik wel als excuus dat het zo leuk op de foto is voor mijn blog. Die Dirk van den Broek kan er ook wat van hoor. Neem van mij aan die moet je in de gaten houden voor luiers, wastabletten, ijs en zelfs de pannen zijn geweldig. En mijn latest crush heb ik op de Wibra. Super leuke babykleertjes en lekker snoep. Ik ben een echte koopjesjunkie, je leest het ?

Soms stap ik buiten en dan denk ik: “Goh, wat loopt het eigenlijk op nu ben ik nog veel geld kwijt” of “Had ik dit nou eigenlijk allemaal nodig?”. Neuh, vaak niet. Maar hé, het geeft mij het gevoel dat ik lekker bezig ben. Ook al geef ik het aan de andere kant weer met gemak uit aan een dure jurk of pot crème. Met kleding mijd ik echt de uitverkoop. Dan denk ik ‘ik hoef je oude zooi niet’ en wil ik gewoon weer frisse, nieuwe aanwas uit de nieuwe collectie. Het is maar zelden dat ik een pareltje in de uitverkoop scoor. Weleens in outlets of tweedehandswinkels.

Denk maar zo, als er een ramp uitbreekt kunnen we lekker handen wassen bij mij want ik stik van de zeeppompjes. En je kunt met een gerust hart naar het toilet want ik zit goed in mijn wc-rollen en met die toiletblokken en de glorix zit het ook wel snor. Als je maar geen vlekken op mijn nieuwe broek maakt want die was echt mega duur. Heft elkaar weer mooi op ?

Deel deze blog: