Lekkere najaarsgeuren

Het belooft een zoet en bloemig najaar te worden! Ik was laatst bij parfumerie Douglas in Roosendaal en spotte vier nieuwe geuren. Ik testte ze en deel mijn ervaringen met je.

Twilly d’Hermès
Bij Hermès denk ik niet direct aan jonge meiden, maar het is toch waar dit parfum op gebaseerd is. “Denkend aan jonge meisjes, hun leven aanschouwend, heb ik Twilly d’Hermès gecreëerd. Vrij, stoutmoedig, ondeugend, verbonden en brutaal gaan ze tegen alle verwachtingen in, rennen tegen de wind in, dwingen hun eigen ritme af en bedenken een volledig nieuwe cadans”, aldus parfumeur Christine Nagel.

Ik vind het een heerlijke geur. Geurnoten als gember, sandelhout en tuberoos zorgen voor de bloemige en kruidige mix van deze geur. Hij is vrij licht, maar erg lekker. En de flacon is super, met een zijdedraad in de Hermès print om de fles geknoopt.

Zadig & Voltaire- Just Rock!
Just Rock! is de nieuwe parfum van Zadig&Voltaire. Voor de rebelse vrouw met elegantie. Het is een oriëntaals, bloemige geur. Vanille overheerst duidelijk in deze geur. Bloemige geurnoten als tuberoos en jasmijn verdwijnen meer naar de achtergrond. Witte patchouli zorgt voor de kruidige en krachtige ondertoon. Voor mij is deze geur echt teveel vanille en te zoet.

Gucci Bloom
Deze geur is geïnspireerd op het beeld van de hedendaagse Gucci-vrouw. De geur staat voor een tuin boordenvol met bloemen in bloei. Door de naam alleen al verwacht je uiteraard een bloemige geur. Dat klopt. Maar de geur is ook zacht, zoet en poederachtig. De combinatie van Arabische jasmijn, tuberoos en kamperfoelie zorgen voor deze heerlijke geur. Ik vind ‘m echt super lekker!

Prada La Femme
Tot slot heeft ook Prada een nieuwe bloemengeur. Een geur die een ode brengt aan de frangipanibloem. Ik moest even googelen of deze bloem ook daadwerkelijk bestond. Maar deze bloem kennen we allemaal. De bekende bloemenslingers op Hawaï bestaan eruit. De geur is een combinatie van zoet en kruidig, met een vleugje Oosters. Ylan-ylang zorgt voor de kruidige ondertoon, verzacht door bijenwas en vanille. Tuberoos en iris zorgen voor het bloemige karakter en vetiver voor het fleugje zoetig. Een krachtige, sensuele geur. Voor mijn leeftijdsgenoten en ouder als je het mij vraagt 🙂

Deel deze blog: