Leuk merk: SanneRose

Stijlvol, tijdloos en mooi, natuurlijk materiaal. En precies in de goede kleuren. Ik heb het over de tassen van het merk SanneRose. Ik was nieuwsgierig naar het verhaal achter de tassen en sprak met ontwerpster Rosanne.

Vertel! Hoe ben je ooit begonnen?
Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in mode. Al van jongs af aan ontwerp ik. Na het volgen van een workshop kleding ontwerpen, ontwierp ik vaak tassen voor mijn kinderen en soms ook voor mijzelf. Vorig jaar besloot ik een andere weg in te slaan. Net op dat moment vond ik mijn eerdere ontwerpen voor tassen weer op zolder. Toen besloot ik voor mijn passie te gaan. In maart 2016 lanceerde ik mijn webshop. Nog voordat deze live was, had ik al mijn eerste verkooppunt in Rotterdam. En inmiddels liggen de tassen in boetieks door heel Nederland.

Wat is typisch een SanneRose tas?
Ik houd van minimalistisch en ronde vormen. Daarnaast werk ik veel met verschillende leersoorten, zoals nubuck, glad leer en suède. Over het algemeen houd ik van natuurtinten, maar ook van dierenprints. Die vind je dus ook in mijn collectie. De tassen zijn helemaal van leer, ook de binnenkant, en bijna allemaal met opengestikte naden.

FullSizeRender

Welke tas is je favoriet of ben je het meest trots op?
Op de leopard print ben ik het meest trots! Het model is vrij basic, maar hij is gemaakt van mooi harig bedrukt rundleer. Dit bleek ook het favoriete model van presentatrice en Talkies-hoofdredacteur Kristina Bozilovic. Toen zij eenmaal met mijn tas gespot werd en ik met een interview in het online magazine van Talkies stond, ging het snel met mijn merk. Dat was een leuke ervaring. Later werd ook psychloge en voormalig Miss Nederland Kelly Weekers met één van mijn tassen gespot. Dit zijn het type vrouwen voor wie ik graag ontwerp. Klassiek, maar ook stoer.

FullSizeRender(1)

Waar haal jij je inspiratie uit?
Ik haal mijn inspiratie overal vandaan. Van alles en iedereen om mij heen. Vorig jaar verfde ik mijn muur in de woonkamer grijs/groen. Dat vond ik zo’n mooie kleur dat ik die ook voor mijn tassen wilde. De tassen worden overigens in een atelier in Nederland gemaakt. Ik maak alle samples zelf. Ik teken het patroon en maak ze daarna van stof. Met dat ontwerp ga ik naar het atelier, zodat ze ‘m in het leer kunnen maken. Ze worden dus echt met de hand gemaakt.

IMG_2293

Waar droom je nog van?
Mijn tassen liggen nu al in leuke boetieks, maar ik hoop dat dat mag uitgroeien tot nóg meer boetieks. En ook een eigen showroom. Daarnaast wil ik graag uitbreiden met leuke bij-artikelen. Op dit moment heb ik al riemen en portemonnees in de collectie, maar in de toekomst wil ik daar ook graag armbanden en etuis bij.

Wat kunnen we dit seizoen in de collectie verwachten?
Mijn tassen hebben bijna allemaal een druksluiting, maar een aantal nieuwe exemplaren heeft ook een draaisluiting. Daarnaast is de leren goudkleurige shopper helemaal nieuw. Die is gemaakt van heel zacht leer, je kunt ‘m zelfs helemaal opvouwen. Handig voor een dagje strand, om boodschappen mee te doen, maar ook gewoon voor een dagje stad.

IMG_2280  IMG_0960

Het was een gezellig gesprek met deze Rotterdamse, veel te bescheiden, leuke vrouw. Ik ben net als Kristina en Kelly verliefd op de leopard print en die gouden shopper….die kan alleen maar een vrouw ontwerpen. Hij is fan-tas-tisch 🙂 Bekijk de collectie van SanneRose via de webshop.

Deel deze blog: