Mijn Bump vastgelegd

Tijdens mijn zwangerschap liet ik mijn zwangere buik op een paar manieren vastleggen. Ik was immers trots, blij en gelukkig dat het mij toch nog een keer gegeven was om zwanger te zijn. Het voelde tegelijkertijd ook heel raar, want ik wist ook zeker dat het de laatste keer was. Tegenwoordig hoef je niet meer zo’n enorme gipsbuik als herinnering aan je zwangere periode te hebben, maar zijn er gelukkig ook subtielere manieren ?

Portret van mijn buik
Via Instagram kwam ik terecht bij de mooie illustraties en portretten van Mei Fang Tan. Mei heeft aan de hand van een foto van mij waar ik 28 weken zwanger was een digitale illustratie gemaakt en ingelijst. Ik vind het een mooi aandenken! Ze maakt echt de meest prachtige werken! Niet alleen als je zwanger bent trouwens. Alles is mogelijk. Haar maanstand portretten vind ik ook helemaal geweldig! Neem zeker eens een kijkje op haar website en Instagram.

Zwangerschapsshoot
Bij week 32 liet ik een zwangerschapsshoot maken. Dat had ik destijds tijdens mijn zwangerschap van Jim ook gedaan, dus dat leek mij nu ook weer leuk. Niet dat ik er verder iets mee gedaan heb, er hangt geen grote buikfoto ofzo in de woonkamer. Ik moet er niet aan denken! Maar we kunnen in ieder geval zeggen ‘gelukkig hebben we de foto’s nog’.

LeBump
Lang leve Instagram, want daardoor kwam ik ook terecht bij LeBump. Een kunstwerk gemaakt van je eigen buik. Ik vind het echt helemaal te gek dat dit kan! Door middel van 3D fotografie met traditioneel beeldhouwwerk heb je een eigen beeldje van jouw zwangere buik. Bij 35 weken zwangerschap leet ik dit beeldje maken.

Het was even een aparte ervaring dat je helemaal naakt gefotografeerd wordt. Anders kunnen ze natuurlijk niet je lichaam één op één in miniatuur namaken. Je kunt zelf aangeven wat voor pose je wilt en welk materiaal van het beeldje. Hout, brons, messing, zilver. Noem maar op. Je kunt ook nog het formaat kiezen en of je het beeldje op sokkel of onder een stolp wilt. Ik koos voor een houten beeldje onder een stolp. Ik ben er blij mee! Ik zie mijn jongens het later nog niet bewaren van hun moeder. Haha. Maar ach, laat mij er nu nog maar even gelukkig mee zijn ? Confronterend trouwens, die platte billen in 3D ?

Deel deze blog: