Mooie nagels met OPI gelcolor

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar bij mij blijft nagellak hooguit twee dagen mooi zitten. Dan heb ik al de eerste beschadigingen. Ik kijk altijd gezond jaloers naar die vrouwen met mooie nagels. Het staat gewoon super verzorgd. Dat wilde ik ook weleens en daarom ging ik voor een OPI gelcolor polish naar de Soap Treatment Store in Rotterdam. Een mooie zaak!

Aanbrengen
Op een witte hoge bank nam ik plaats. Er gaat een hele voorbereiding aan vooraf voordat je nagellak wordt opgebracht! Eerst worden je nagels namelijk schoongemaakt en ontvet. Daarna krijgen je nagels diverse lagen over elkaar. Een basecoat, twee lagen nagellak en daarna de topcoat. Na elke laag leg je je hand onder een led lamp om te laten drogen. Dat gaat super snel. Al met al zit je een klein half uur in totaal.

Je kunt kiezen uit diverse kleuren nagellak. Ik koos voor Taupe-les-beach. Maar Kiss me-or elf leek mij ook heel mooi. Voor de duidelijkheid: je kunt deze gelcolor nagellak alleen in een salon op laten brengen. Het resultaat ziet er uit als gewone nagellak, maar dan met een mooie glans.

De belofte is dat het 2 weken lang perfect blijft zitten. Dat klopt. Al denk ik wel dat als je een donkerde kleur neemt, je er 10 dagen mee doet. Je nagels groeien natuurlijk en dan groeit de nagellak uit. Je kunt wel tussentijds bijtippen met een zelfde soort kleur.

De behandeling kost 26,50 euro. Maar dan ben je er nog niet. Je kunt de nagellak namelijk niet zelf verwijderen met aceton. Daar heb je een speciale set voor nodig. Die kost 5,95 euro.

Verwijderen
Het eraf halen gaat lastig. Ik voelde mij net Mister Scissorhand. Je moet namelijk van die folies om je vingertoppen doen met daarin een soort nagellakremover. Die laat je er 15 à 20 minuten op zitten en dan haal je ze eraf. Ondanks dat ik de gebruiksaanwijzing goed volgde, ging het er niet zo vlekkeloos af als dat het er stond. De zogeheten cuticle stick die je nodig hebt om de laatste restjes mee te verwijderen zat er helaas niet bij. Dus ik moest het eraf pulken.

Kortom: ik vind de OPI gelcolor echt super mooi. Ideaal voor als je op vakantie gaat of een speciale gelegenheid hebt. Je kunt de gelcolor ook op je teennagels doen. Daar blijft ie ook wat langer zitten. Super handig!

Deel deze blog: