Detoxen: dag 5

Zo licht als een veertje en zo fit als een hoentje. Zo voel ik mij nu op dag 5 van het detoxen. Het lijkt net of ik op Nike Air Max loop, zo veer ik over straat 🙂 Zonder gekheid, ik voel mij eigenlijk wel prima. Dat had ik niet verwacht. Ik krijg heel vaak de vraag of ik hoofdpijn heb door het detoxen. Daar heb ik geen last van gelukkig. En of ik de methode à la Patty Brard volg (wie kent de beelden met de slang niet?!). Alsjeblieft niet!

Mijn huid ziet er beter uit. Ik drink nu natuurlijk heel veel water, eet heel gezond (veel fruit!) én laat de suikers staan. Dat zie je! Op dag 3 mocht ik mij wegen. Ik was gelijk al 1.3 kilo afgevallen. Prettige bijkomstigheid, maar daarvoor startte ik niet met detoxen. Mijn lichaam reinigen en stoppen met de dagelijkse hoeveelheid aan suikers is het voornaamste.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik hongerig ben. En met een hongerige maag door de supermarkt…dat is geen goed idee. Dus kocht ik van de week alvast chocoladepinda’s en nootjes voor volgende week als ik klaar ben met detoxen. Niet echt de bedoeling natuurlijk…De shake vind ik niet zo lekker. Maar met wat aardbeien erdoorheen smaakt ie prima!

Koffie en chocolade mis ik het meeste. Vooral in de ochtend een kop koffie! Wijn en gebak mis ik eigenlijk niet. Net zoals brood. Gelukkig mag je vanaf dag 3 wat ‘gewone’ maaltijden eten. In de folder van Clean 9 staan wat suggesties en die zijn lekker.

Het weekend zal best zwaar worden, maar ik ga ervoor want ik ben al over de helft!

Deel deze blog: