Getest: Emergin C

Groene beautyproducten. Je leest er de laatste tijd veel over. Ik was mega nieuwsgierig naar het Amerikaanse merk Emergin C. De producten van Emergin C bevatten 100% natuurlijke ingrediënten en zijn zonder parabenen of synthetische geurstoffen. En wat ik ook belangrijk vind: de producten zijn niet getest op dieren. Daarnaast is het echt een ‘groen beautymerk’, want ze doen aan duurzaam ondernemen (voor elk verkocht product wordt een boom geplant) en fair trade. Super goed!

De producten van Emergin C zijn zowel voor het gezicht als lichaam en worden wereldwijd verkocht. Het merk is gericht op huidverbetering en wordt gerekend tot de zogeheten cosmeceuticals. Dit houdt in dat de producten qua werkzaamheid tussen cosmetica en farmaceutica liggen.

Er zijn twee productlijnen; Emergin C en Scientific Organics. Ik probeerde de Blue Poppy Enzyme Polish en wat samples van beide productlijnen.

Scientific Organics
Ik werd enorm enthousiast van de Scientic Organics lijn! De producten ruiken erg lekker. Dat komt vast en zeker door ingrediënten als groene en witte thee, en aloë Vera. De Kombucha cleanser is een fijne cleanser voor je gezicht. De Phytocell cream is een rijke crème die huidschade tegengaat en hydrateert. Een fijne crème voor de winter!

Blue Poppy Enzyme Polish
De Blue Poppy Enzyme Polish is een milde exfoliant op basis van enzymen uit superfruits en paddenstoelen, gemixt met bamboe-en geelwortelpoeder in combinatie met maanzaadkorrels. De enzymen zorgen ervoor dat dode huidcellen op een zachte manier verwijderd worden. Anders dan bij een scrub, die je huid vaak beschadigd.

De Enzyme Polish heeft een fijne crème textuur en ruikt lekker! De maanzaadkorreltjes masseer je zachtjes over een vochtig gezicht. Daarna verwijder je het met water. Je huid voelt lekker fris en zacht aan. Het advies is om de exfoliant twee tot drie keer per week te gebruiken. Op de langere termijn stimuleert het product namelijk ook celvernieuwing en versterkt het je huidconditie.

Emergin C
De Hydra-repair capsules zijn echt super fijn! Dit zijn ampullen voor eenmalig gebruik met een soort olieachtige substantie op basis van plantaardige oliën, avocado olie en vitamine E. Je mag dit product zowel overdag als ’s avonds gebruiken. Zelf vind ik het fijner om olieachtige substanties ’s avonds te gebruiken. Met één ampul kun je trouwens ook je nek en decolleté doen. Je huid is echt super gehydrateerd na het gebruik hiervan.

Daarna gebruikte ik de Earth-hydrating phytelene cream. Dit is een lekkere crème met een luchtige textuur. Hij smeert gemakkelijk uit en bevat onder andere chronocycline, dat helpt bij het aanmaken van vitamine D in de huid. Daar hebben we op dit moment allemaal tekort aan. Ook bevordert de crème de aanmaak van collageen.

De producten van Emergin C zijn te koop bij schoonheidssalons en via de website.

Deel deze blog: