Op weg naar een schoon lijf-dag 1

‘De eerste twee dagen zijn het zwaarste’, staat er in de Clean 9 folder. Daar is de eerste dag dan in ieder geval van voorbij. Nog 8 detoxdagen te gaan….

Ik had gisteren honger. Geen trek, maar honger. Ik had mij namelijk niet goed voorbereid. Het enige wat ik in huis had én mocht, was water. Ik moest dus wachten tot na het middagslaapje van mijn zoontje om naar de supermarkt te gaan. Mandarijnen, rode druiven, kiwi’s, appels, sla, komkommer, wortels, aardbeien, bosuitjes, tomaten: ik stopte het allemaal in mijn winkelmandje. Trots legde ik het op de lopende band. ‘Die vrouw eet gezond zeg. Zij is vast en zeker niet gezellig!’, hoorde ik de mensen achter mij denken.

Ik ben er namelijk wel achter dat ik eten en drinken vooral een gezellige aangelegenheid vind. Bij thee hoort een bonbon. Bij koffie een koekje of gebakje. En bij wijn een nootje of kaasje. Anders vind ik het ongezellig.

De voedingssupplementen en aloë vera werkte ik met gemak naar binnen. Even had ik het moeilijk toen ik in de folder las dat het tijd was voor een snack. Ik heb zo mijn eigen beelden bij het woord. Aangezien de Forever Fiber Stick –wat ze dus eigenlijk bedoelen met snack- in een geel zakje zit, had ik direct associaties met mayonaise. Met als gevolg dat ik dacht aan een kaassoufflé en stond te watertanden als die Pavlov hond. De snack bleek een poedertje dat je op moest lossen met water…Waar zouden we deze detoxdagen immers zijn zonder water 🙂

Gelukkig mag je ook wat groente en fruit. Dat maakt veel goed. Maar toen mijn moeder vroeg om een cappuccino met chocolade toen ze langskwam en m’n vriend voor mijn neus een bord friet met TWEE snacks at…had ik het zwaar kan ik je vertellen. Maar, ik zet door!

Deel deze blog: