Musthave: r-Retinoate Rejuvenating Eye System

Mijn grootste ergernis is rimpels rondom mijn ogen. Ik zie er snel vermoeid uit door blauwe kringen, maar die kan ik nog wel wegwerken met een concealer. Die fijne lijntjes en rimpels helaas niet. Medik8 heeft sinds kort het r-Retinoate Rejuvenating Eye System. Een intensieve 4-weekse anti-aging behandeling voor je ogen. En ik mocht het uitproberen.

Ik ontving thuis een kit met daarin oogpatches en een serum om gedurende 4 weken te gebruiken. Alles is super mooi verpakt, zoals ik ook van Medik8 gewend ben.

Het serum bevat hyaluronzuur en ingekapseld retinyl retinoate. Dit laatste is een nieuwe vorm van vitamine A, die 8x sterker is dan retinol. Het heeft een zachte, siliconen applicator om zwellingen te verminderen. Er zijn twee verschillende patches. Op de verpakking staat aangegeven wanneer je welke ‘moet’ gebruiken. Week 1 en 3 de Dissolvable Micro-Chanel Eye Patches. Week 2 en 4 de Bio-cellulose Eye Patches.

Week 1 en 3
Allereerst breng je het serum aan met de applicator rondom je ogen. Daarna breng je de Dissolvable Micro-Channel Eye Patches aan. Dit zijn doorzichtige oogpads met aan één kant micro points. Je moet ze minstens 2 uur laten zitten. Je kan er zelfs mee slapen. Eenmaal aangebracht, dan kun je ze niet meer zo makkelijk verplaatsen. Ze zijn wat harder dan van die siliconen patches. Het is net zo’n doorzichtige blarenpleister om te zien als je ze op hebt.

De patches bevatten hyaluronzuur en stimuleren dankzij de micro points collageenproductie en huidvernieuwing. Daarnaast wordt de opname van het serum verhoogd. Ermee slapen vond ik niet zo fijn, maar ik heb ze in ieder geval 3 uur opgehouden. ’s Ochtends breng je weer het Rejuvenating Eye Serum aan en daar overheen je gewone oogverzorging.

Week 2 en 4
Eigenlijk geldt deze weken hetzelfde principe. Je brengt weer eerst het serum aan rondom je ogen. Daar overheen de Bio-Cellulose Eye Patches. Deze witte transparante oogpatches zijn gericht op het hydrateren van je huid en verzachten van rimpels. Ze zijn doordrenkt in hyaluronzuur en hydraterende ingrediënten en zorgen ervoor dat je binnen 20 minuten weer een frisse blik hebt. Vanwege het verkoelende effect verdwijnen je vermoeide ogen als sneeuw voor de zon! Ook hiervoor geldt dat je de andere ochtend weer het serum aanbrengt en daarna je oogverzorging.

Je hoeft de oogpatches maar één keer per week te gebruiken omdat het hyaluronzuur doorwerkt in de huid.

Resultaat
Ik maakte voor en na foto’s. Dat was redelijk schokkend voor mij. Ik dacht gelijk ‘ik moet een ooglift, en snel ook!’. Ik had wel het idee dat het Eye System z’n werk had gedaan, het voelde steviger en gladder. Maar toen ik de foto’s zag na de kuur was ik verbluft. Je ziet echt verschil. Die fijne lijntjes zijn een heel stuk minder. En de zwelling onder mijn ogen ook.

Als je klaar bent met de kuur dan werkt het tot nog ongeveer 8 weken door. Ik ga weer sparen voor een nieuwe kit! Meer informatie over het r-Retinoate Rejuvenating Eye System vind je op de website van Medik8.

Over Medik8
Medik8 is een van oorsprong Engels merk wat wereldwijd verkocht wordt en zich sterk richt op huidverbetering. De producten van Medik8 bevatten hoogwaardige ingrediënten en sterk geconcentreerde werkstoffen. Medik8 wordt verkocht door dermatologen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Ik ben oprecht fan van dit merk en daarom vind je wel vaker reviews en blogs over het merk op mijn site terug.

Deel deze blog: