Een frisse, nieuwe start

Het detoxen zit erop! Ik ben klaar met mijn 9-daagse detox-kuur van Blend New Day. Ben je benieuwd waarom ik het deed, of ik het volgehouden heb en hoe ik het ervaren heb? Lees dan snel verder!

‘Ben je in hongerstaking? Jij hoeft toch niet af te vallen? Waarom doe je dit?’ De mensen om mij heen wilden maar wat graag weten waarom ik de afgelopen 9 dagen detoxte. Een goede reiniging, afkomen van suikers, alcohol en koffie, bewuster omgaan met eten, een mooie huid, fitter en beter voelen. Ik had genoeg redenen om te detoxen.

Ik vond het fijn om 9 dagen lang slechte gewoontes te doorbreken. Normaal gesproken was het hup doe nog maar een kop koffie, biertje uit het werk omdat het zo lekker weer is, chips om de honger te stillen, gebak omdat het zo gezellig is en chocolade omdat het zo lekker is. Ik vind eten en drinken gewoon gezellig met iets erbij. En dat patroon heb ik nu even mooi doorbroken.

Sapkuur
Vorige keer blogde ik over de start van de daadwerkelijke detoxfase. Die bestond uit juices, shotjes, soep en duurde drie dagen. Geen vast voedsel dus. Juices die ontstekingsremmend werken, zorgen voor sterke spieren, voor een mooie huid en voor extra power zorgen. Boordevol vitaminen en mineralen. Elke dag mocht ik 9 stuks.

Tijd over
De ochtenden had ik de meeste trek. Ik mocht wat groente om op te knabbelen, maar daar heb ik ’s ochtends geen trek in. Maar ’s middags en ’s avonds ging het dan weer prima en had ik lekker veel energie. Ik nam wel rond etenstijd een avocado omdat die zo lekker vult. Ook nam ik een keer soep als lunch. Dat mocht van Blend New Day ? Verder hield ik tijdens de detoxfase tijd over. Ik hoefde niks voor mijzelf klaar te maken, de flesjes waren kant en klaar en ik mocht geen vast voedsel. Alleen overal de flesjes mee naartoe slepen.

Opbouwfase
Afgelopen dagen was de opbouwfase. Wat snakte ik naar voedsel om te kauwen! Ik hield mij weer keurig aan het receptenboek van Blend New Day. Ik merkte dat ik wel veel sneller vol zat dan normaal. Je lichaam moet echt weer wennen aan eten en ook je stofwisseling moet weer op gang komen. Ik heb één kopje koffie op en kon de alcohol zelfs goed laten staan.

Hoe vond ik het?
Er waren best lastige momenten. Vooral als mijn zoontje en vriend zaten te eten en ik alleen sapjes mocht. Ook vond ik het ook ongezellig als ik op visite ging dat ik geen koffie met lekkers mocht. Maar ik heb ’t volgehouden en daar ben ik blij mee!

Dat zorgt ervoor dat ik mij inderdaad energieker voel, ben afgevallen, een plattere buik heb, geen opgeblazen gevoel meer. En het voelt lekker schoon vanbinnen. De sapjes vond ik bijna allemaal lekker. Behalve de Beet & More en Skin Power shot. Dat komt doordat beiden vrij pittig waren. De sapjes gingen mij totaal niet tegenstaan. Ze zijn gewoon lekker en ik mis ze nu zelfs. Gewoon af en toe, als tussendoortje om genoeg groenten, eiwitten en dergelijke binnen te krijgen.

En nu?
Ook al heb ik soms weinig tijd, de lunch kan zeker gezonder en gevarieerder. De recepten van Blend New Day ga ik vaker maken. Ook qua avondeten. Ik word echt niet opeens ‘truttig’ met eten, alleen ga ik er na de detox wel weer bewuster mee om. Je kunt het namelijk zo gek niet bedenken of er zit suiker in eten. En dat is echt giftig voor je lichaam en bezorgt je bovendien nog eens een oud koppie.

Als ik mij houd aan de 80-20 regel (80% van wat je eet, bestaat uit goede, gezonde voeding) komt het helemaal goed. Op naar Ibiza met mijn platte buik ?

Iets voor jou?
Detoxen zorgt voor een betere werking van je organen en een lagere bloeddruk. Het is de kickstart voor een gezondere leefstijl. Dat moet denk ik ook je voornaamste doel zijn om te gaan detoxen. Het afvallen en de verminderde buikomvang zijn fijne bijkomstigheden. Wil je meer weten over de detox van Blend New Day? Bekijk dan de website.

Deel deze blog: