Licht als een veertje, fit als een hoentje

Sinds maandag ben ik aan het detoxen. Mijn grote voorjaarsschoonmaak ? Ik ‘doe’ de Bio-Detox van Blend New Day en ben nu in de tweede fase beland: de daadwerkelijke detox.

De eerste fase van de detox, de afbouwfase, ging mij eigenlijk goed af. Met hulp van het receptenboek van Blend New Day. Dat wel. Want erg creatief met gezond eten ben ik niet. Geen brood, pasta, aardappels of vlees? Uh, dan denk ik automatisch aan sla. De recepten waren lekker. Denk aan een lekkere, goed gevulde wrap als lunch en een zalmgerecht met speltpasta (die mag wel!) ’s avonds.

 

In de ochtend mis ik wel mijn kop koffie en ’s avonds bij de thee een stuk chocolade, maar verder ging de afbouwfase prima. Wel kreeg ik tegen het einde van de ochtend wat hoofdpijn en honger, dus lunchte ik wat eerder dan normaal. Maar daar kon ik dan echt wel weer op teren tot de volgende maaltijd en ik mocht gewoon fruit en groente tussendoor. Wonderbaarlijk genoeg mis ik amper alcohol…Al blijft het lastig als je vriend met een speciaalbiertje en zak chips voor je neus zit.

Vandaag startte de detoxfase. De sapkuur welteverstaan. Een combinatie van juices, amandelmelk, shotjes en soep. Bomvol vitaminen, mineralen en kruiden. 100% biologisch. De 27 flesjes worden in een gekoelde box geleverd en zijn diepgevroren, zodat vitaminen en voedingsstoffen goed bewaard blijven. Mijn vriezer licht dus tjokvol. Tussendoor mag je wel wat groeten om op te knabbelen, dat scheelt in de kauw-behoefte na al die sapjes. Ik houd tijd over, want ik hoef gedurende drie dagen geen eten voor mijzelf klaar te maken.

Het scheelt enorm dat het warm weer is. Dan drink ik automatisch veel water en heb ik minder zin in veel eten. Ik was vanmorgen wat moe, maar had de rest van de dag volop energie en vind het fijn dat ik geen opgeblazen gevoel heb in mijn buik. De juices zijn lekker, behalve de Beat & More. Dat is bietensap met wortel, bleekselderij, rode peper en gember. Goed voor je uithoudingsvermogen en je bloedvaten. Daarom klok ik ‘m toch maar braaf weg, maar wel wat langzamer dan de rest.

Ik ga weer mijn flesjes voor morgen uit de vriezer halen. Kom maar op met de rest van die detox!

Meer informatie over de Bio-Detox vind je op de website van Blend New Day.

Deel deze blog: