Detoxen met Blend New Day

Met de vakantie in het vooruitzicht kan een detox-kuur geen kwaad. Even weer mijn lichaam resetten en een kilootje lichter mee naar Ibiza ? De meeste mensen om mij heen zeggen: ‘Waar begin je toch aan?!’ Maar ik vind het fijn. Ik voel mij vaak lichter, schoner en fitter. En bovenal: goed bezig. Sinds vandaag volg ik de Bio-Detoxkuur van Blend New Day en ik neem je de komende week mee in mijn ervaring.

Waarom?
Het liefst doe ik 2 tot 3 keer per jaar een detox. Ik zie het als een onderhoudsbeurt voor mijn lichaam. Een goede reiniging, afkomen van de suikers en andere slechte gewoonten als alcohol en koffie, bewuster omgaan met eten en een mooie huid. Na zo’n kuur voel ik mij vaak fitter en beter. Ik ben benieuwd of dat na deze detox-kuur ook zo is.

Wat houdt het in?
De Bio Detox bestaat uit 3 fasen: afbouwfase, detox en opbouwfase. Elke fase bestaat uit 3 dagen, dus 9 dagen in totaal. De daadwerkelijke detox-fase bestaat uit een sapkuur. Een combinatie van juices, amandelmelk en soep. Alles vloeibaar dus. Bomvol vitaminen, mineralen en kruiden. 100% biologisch. Zo’n sapkuur deed ik nog niet eerder, dus ik ben reuze benieuwd. Wel ben ik al bekend met de juices van Blend New Day. Ik vind ze lekker en gezond, dus maak mij geen zorgen om de detox-fase.

Wat ga ik doen?
Iedere ochtend start ik met een glas warm water en citroen. Bovendien hoort 2 liter water/ thee deze dagen ook tot de standaard. Het was even zoeken naar 9 dagen om te detoxen. Wanneer heb ik de minste sociale verplichtingen zodat het ook echt kan. Anders moet je het niet doen namelijk. Gelukkig krijg ik een handleiding waarin staat wat je elke dag mag en niet mag. Plus een receptenboek als inspiratie.

Afbouwfase
De komende 3 dagen zit ik in de afbouwfase, gericht op het voorkomen van ontwenningsverschijnselen. In deze fase is het de bedoeling om alvast te minderen of te stoppen met bepaalde voeding. Denk aan alcohol, koffie, suikers, brood, pasta, pizza, zuivel en vlees. Van de vorige detoxen weet ik dat het niet drinken van koffie nog wel een ‘dingetje’ voor mij is. Vandaag heb ik mijn laatste kop koffie op en veel groenten en fruit. Volg mij de komende dagen om te zien of ik de detox volhoud en hoe ik het ervaar!

Meer informatie over deze detox lees je op de website van Blend New Day.

Deel deze blog: