Getest: nieuw sheetmask van Starskin

Zondag is maskerdag. Lekker een extraatje voor mijn huid om de week weer stralend door te komen. Deze zondag testte ik het 100% Camellia Nourishing & Anti-Wrinkle 2-Step Oil Sheet Mask (mond vol!) van Starskin. Ik vind vrijwel alle sheetmasks van Starskin fijn, dus keek er ook weer naar uit om deze te testen!

2 stappen
In tegenstelling tot de andere maskers van Starskin, bestaat dit gezichtsmasker uit 2 stappen. De eerste stap is de Japanse Cameliazaadolie. Deze olie bevat vitamine A, B, D en E, omega’s en vetzuren. Alles gericht op het voeden en verzachten van je huid. De tweede stap bestaat uit het zogeheten benitsubaki sheetmask. Dit sheetmask is doordrenkt in hyaluronzuur, arginine en aminozuren. Die zorgen ervoor dat je huid verzorgd, gehydrateerd en gevoed wordt. Bovendien werkt het anti-aging. Het gebruik van deze twee stappen zorgt voor een dubbele voeding voor je huid dus!

Hoe werkt het?
Allereerst scheur je de capsule met cameliazaadolie van de verpakking. Daarna breek je de capsule open en masseer je de olie goed in je huid. Je moet een klein beetje olie bewaren. Daarna scheur je het tweede deel van de verpakking open en haalt daar het sheetmask uit.

Na het verwijderen van de witte beschermlaag leg je het sheetmask op je gezicht. Deze laat je 15 minuten inwerken en daarna verwijder je ‘m. Omdat het een vrij ‘nat’ masker is, heb ik ‘m wat langer laten zitten. Ik vond dat wel fijn omdat het tegelijkertijd verkoelend werkt en ik het idee had dat de substantie nog niet genoeg was ingetrokken in mijn huid.

Na het verwijderen van het sheetmask masseer je het restant in. Daarna masseer je de rest van de cameliazaadolie die je bewaard had in je huid, hals en decolleté. Dit spoel je niet af, maar je gaat er lekker mee slapen. De volgende ochtend word je wakker met een super gehydrateerd en gevoed huidje!

Wat vind ik ervan?
Ik vind het een fijn masker! Het doet echt wat voor je huid, dus dat is helemaal top. Het was wel een beetje erg veel olie, dus ik zou er echt wel twee uur tussen laten zitten voordat je naar bed gaat. Bij mij duurde het wel een tijd namelijk voordat de olie was ingetrokken. En ik lig niet graag met zo’n ‘vette kop’ op mijn schone dekbed :- ) Het fijne aan dit masker is dat je met de olie ook gelijk je hals en decolleté meeneemt. En die zone wordt nogal eens vergeten!

Ook nieuwsgierig naar het Camellia mask? Het is onder andere te koop bij parfumerie Douglas.

Deel deze blog: