Mustvisit: Mómo in Wichelen

Mómo in Wichelen (België) is zo’n winkel waar je instant blij van wordt. Alles is even leuk en inspirerend! Net als de eigenaresse zelf. Ik volg deze shop al een tijdje op Instagram en vond het hoog tijd voor een bezoekje live aan de winkel. Dus reed ik naar Wichelen en ontmoette daar eigenaresse Sophie van den Bulke.

Sophie richtte in 2019 haar super leuke winkel Mómo op. Je vindt er sieraden, accessoires, interieurspullen en kleding. Om maar te beginnen met de naam. Je spreekt het uit zoals het er staat. Sophie: ‘Ik wilde gewoon een korte, krachtige naam die blijft hangen. Het klinkt zo leuk, maar het jammere is dat er geen betekenis achter zit. Mijn man heeft ook een zaak, beginnend met een M. Ik wilde het een beetje uniform houden. Dat is een beetje een autistisch kantje van mij 😊.’

Eigen identiteit
De winkel is een mix aan van alles. Uniek en apart, want Sophie heeft echt een eigen stijl. ‘Ik ben altijd op zoek naar leuke merken. Ik streef ernaar dat ik merken verkoop die je niet overal ziet, zodat de winkel een beetje een eigen identiteit heeft. Sommige merken zijn weliswaar in meer boetieks te koop, maar dan kies ik juist de stuks die je niet overal ziet. Ik vind het zelf ook vervelend als ik iets aan heb en daarna iedereen erin loopt.’

Kleding
Sophie begon haar winkel drie jaar terug met Love Stories en Sissel Edelbo. Inmiddels is daar qua kleding American Vintage bijgekomen. Sophie: ‘Ik wilde een leuk basic merk dat mooie truien en jeans heeft. Dit merk mixt mooi met de andere merken.’

Sieraden
Qua sieraden verkoopt ze Ellen Beekmans al vanaf het prille begin. ‘De prijs-kwaliteit verhouding van Ellen Beekmans is super. Daarnaast verkoop ik leuke oorbellen van Feliz, een sieradenmerk uit Brussel. Ook vind je hier juweeltjes van Anna Nina en NMK Jewelry. De ontwerpster van dit laatste merk maakt vaak maar één of twee stuks van een sieraad. Je ziet het merk nog niet zo veel en het is net wat anders dan anders. Ik heb er ook vaste klanten voor.’ Zelf werd ik hartstikke verliefd op een mooie oorbel van dit merk. En staan de armbanden van Sylvia Toledano, een Frans merk wat Sophie ook verkoopt, zeer hoog op mijn wishlist!

Accessoires
We gaan nog even door met wat leuke merken accessoires. Zo verkoopt Sophie mooie handschoenen en haarbanden van Absolut Cashmere. Verder zijn de Carpet bags en toilettassen van Lalla Marakesh echt heel leuk en apart. Ik heb mijn zinnen gezet op zo’n tas en de shiny toilettassen zijn mega leuk als Kerstcadeau. En dan heb ik het nog geen eens met je gehad over de clutches van Paulys Atelier. Zo leuk! Vintage met een twist. Helemaal Momo!

Interieur
Sophie heeft echt een passie voor interieur en is continu bezig met inrichting. In de winkel verkoopt ze op interieurgebied veel HK Living. Leuke kussens, mokken, sculpturen, lampen en vazen staan mooi uitgestald in de winkel. Ik verzeker je: deze vrouw heeft echt smaak!

Veel Nederland(er)s
Het valt mij op dat Sophie veel Nederlandse merken verkoopt. Dat vind ik wel opvallend en ben ik niet gewend in een Belgische boetiek. ‘Eigenlijk is dat heel toevallig. Mijn papa is een Nederlander. Vroeger ging ik daarom vaak naar Den Haag, Amsterdam en Den Bosch om te winkelen en zo heb ik al die leuke merken leren kennen. Ik vind het ook heel tof om Nederlandse merken te verkopen en ermee samen te werken. Bovendien heb ik ook veel Nederlandse klanten’, vertelt Sophie.

Alles alleen
Sophie doet alles in de winkel zelf; van A tot Z. ‘Ik heb geen verkoopster. Mijn foto’s voor Insta, de webshop, etalage en verkoop doe ik allemaal alleen. Het kost mij wel veel tijd, want ik ben perfectionistisch. Daarnaast ben ik ook nog partner in de zaak van mijn man. Ik krijg vaak de vraag of ik bij klanten thuis wil inrichten. Maar daar heb ik helaas geen tijd voor, dat is voor een tweede leven’, vertelt Sophie lachend.

Lampen herstellen
Alsof ze het al niet druk genoeg heeft, heeft ze ook nog als hobby lampen herstellen. Van die jaren ’70 Fat Lava lampen. ‘Mijn man zegt altijd ‘volgens mij ben je in een vorig leven een lamp geweest’. Ik ben altijd op zoek naar lampen, dat is echt een obsessie. Soms verkoop ik ze weleens in de winkel. Maar ik kan er niet zo goed afstand van doen. Ik doe alles zelf; van lampenkap, het frame, de bedrading, de fitting. Daar kan ik echt mijn hart aan verliezen. Tussen de soep en patatten door doe ik dat er nog even bij.’

Sieraden eerst
Sophie heeft echt een eigen stijl. Sieraden zijn voor haar het belangrijkste. ‘Daar kan ik echt mijn geld aan uitgeven. Ik loop liever in basic of tweedehands, mijn sieraden komen op de eerste plaats. Als ik naar een feestje ga, kies ik eerst de sieraden en dan pas mijn kleding. De meeste vrouwen doen dat andersom. Maar ik vind juist het omgekeerde van belang.’

Ik ben het helemaal met Sophie eens. Wat een inspirerende winkel en vrouw! Ze heeft er een klant en fan bij! Go follow & visit that shop! Sophie verkoopt namelijk ook via Insta (@momo_wichelen) en een kleine selectie via haar webshop.

Deel deze blog: