My holiday @ Ibiza

Een paar weken terug genoot ik met mijn gezin van een heerlijke vakantie op Ibiza. Even twee weken lekker eruit. En wat hadden we het verdiend. Vorig jaar waren we tijdens onze vakantie volledig weggeregend in Frankrijk. En het afgelopen half jaar was op zijn zachtst gezegd niet fijn. Op naar zon, zee, strand en zoals mijn 3-jarig zoontje zegt; lekkere wijven!

De laatste keer dat ik op Ibiza was, was ik zwanger van ons zoontje. We kwamen er altijd super graag! Maar de laatste jaren werd het mij wat te populair en meden we het eiland. Totdat het toch weer begon te kriebelen. Het was dus even spannend; was het er nog steeds zo leuk als dat ik het altijd vond? Ja! Dat was het!

Gelukkig was het merendeel van het eiland nog even idyllisch, groen, mooi, relaxed, fijne vibe, prachtige baaien met helderblauwe zee. De magie was er nog steeds. We hadden een heerlijk huis in de buurt van Santa Gertrudis. Wat zaten we daar fijn en rustig. En we hadden een zwembad. Hoezee! Waar ik voorheen nooit zoveel om de accommodatie gaf omdat je toch altijd op pad bent, vond ik het met kind wel belangrijk. Wat genoot Jim van het zwembad. Hij is een echte waterrat geworden. En wij genoten er ook van!

Natuurlijk is een vakantie op Ibiza met kind anders dan zonder. Maar het eiland is echt geschikt voor gezinnen met kinderen. De mensen daar zijn er zo op ingesteld. Het zijn oprechte kinderfans. Niks moeilijk doen, kinderen horen er daar gewoon automatisch bij. Jim werd in de watten gelegd als we uit eten gingen. Door serveersters opgetild voor een extra kussentje op zijn stoel, kleurplaat bij binnenkomst, praatje maken hier, grapjes maken daar, speelgoedkisten vol en obers die niet geïrriteerd raakten van rondrennende kinderen.

De strandjes in het Noorden (Playa de Portinatx) en Noordoosten (Cala Nova, Aguas Blancas) zijn in ieder geval heel kindvriendelijk. Daar heb je fijne zandstranden zonder kiezelstenen en rotsen, helderblauw water en de zee wordt heel geleidelijk aan dieper. Je kunt er echt met een gerust hart naar toe! Dat heb je wat minder in het Zuiden en Zuidwesten, maar daar ben ik toch minder fan van. Te druk, teveel Nederlanders, teveel party-gebeuren. Al MOET je echt naar de zonsondergang gaan bij Cala Comte want daar is het echt zo mooi! PS: ga op tijd!

Er waren ook dingen wel veranderd in de afgelopen 4 jaar. Zo is de vrijblijvendheid er helaas een beetje vanaf. Bij veel restaurants waar je voorheen gewoon op de bonnefooi naartoe ging, moest je nu toch echt reserveren. Even naar de zonsondergang kijken op Benirras is een ware attractie geworden en als je niet heel vroeg er bent dan je moet je er per touringcar naartoe. Jammer! Naar de hippiemarkt? Trek er maar even voor uit, want je staat in de file.

Eten & drinken
La Paloma blijft een geweldig mooie plek om te eten. In the middle of nowhere. Die tuin is super sfeervol. Een nieuwkomer is Aubergine. Een beetje vergelijkbaar met La Paloma, maar dan minder populair. Heel sfeervol en lekker eten! Nieuwkomer Aiyanna is ook echt een aanrader. Niet alleen voor de gezellige kleurrijke parasols, maar zeker ook voor het uitzicht en het eten.

Los Enamorados in Portinatx is geweldig. Mooie locatie, hippe inrichting en winkel, en prachtig uitzicht. In Santa Gertrudis (Bar Costa) is het ’s avonds ook altijd zo gezellig wat eten en drinken rondom het plein! En ik houd ook van het kneuterige plaatsje San Carlos. Niet te hard optrekken want je bent er doorheen, maar je haalt er heerlijke pizza’s bij Enfarinarte en Bar Anita geeft je echt het gevoel dat je nog tussen de locals zit. In Sant Joan blijft The Giri Café de moeite waard alleen al voor de prachtige Scandinavische inrichting en de super relaxte tuin. Voor wie vegetarisch is, moet naar conceptstore Los Otros. De pink burger is een aanrader! En het winkeltje wat erbij zit ook ?

Qua winkelen heb ik mij heel erg ingehouden. Ik heb spijt van wat ik niet heb meegenomen! Sluiz is een begrip op Ibiza. Dit keer stond heel de winkel in het teken van het safari thema. Tot in detail was overal aan gedacht. Mijn zoontje vond het prachtig en wilde elke keer naar die winkel. Ach ja, goedkoper dan de dierentuin en mama vond het niet erg om mee te gaan ? Elk restaurant of strandtent heeft wel een eigen winkeltje. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar het meeste scoor. Niet op de hippiemarkt of in Ibiza-stad. Wat doen ze dat toch handig. Zit je ergens te eten en moet je naar het toilet, dan MOET je door het winkeltje. Hartstikke goed concept ?

Eigenlijk is alles leuk op het eiland. De helft van de tips kan ik hier nog geen eens kwijt. Je moet er gewoon zelf naartoe. Naar mijn mening buiten het hoogseizoen. Dan voel je de magie op het eiland vast hetzelfde als ik ? Ik ga terug, zeker weten. Met het gezin. En dit keer zit er echt geen 4 jaar meer tussen.

PS: Benieuwd naar mijn vakantieoutfitjes? Kijk op m’n Instagram (@pearlsandstripesblog).

 

Deel deze blog: