Instant hydratatie met Darphin

Als je huid tijdens je vakantie veel wordt blootgesteld aan de zon, is het goed om ‘m extra te verzorgen. Zon droogt je huid namelijk uit dus je kan wel een extra hydratatieboost gebruiken. Naast een goede dag-en nachtcrème gebruikte ik tijdens mijn vakantie de producten van Darphin.

Voor wie het merk Darphin niet kent…het is een Frans merk met heerlijke aromatische oliën op basis van plantenextracten, serums en crèmes. En nu zijn er ook twee nieuwe producten; een micellar cleanser en een tweestappen masker van de nieuwe lijn Lumière Essentielle.

Lumière Essentielle richt zich op een goed gehydrateerde huid met een mooie glow. Precies wat jij en ik kunnen gebruiken na flink veel zon. De producten bevatten citrus en een mix van planten- en kruidenextracten.

Illuminating Micellar Cleanser with Essential Oil
Deze cleanser verandert van textuur zodra je ‘m op je gezicht gebruikt. Je brengt de doorzichtige gel aan op je huid en masseert ‘m daarna goed in. Hierdoor verandert de gel in een olie. Zodra je er daarna water aan toevoegt, verandert de cleanser in een witte, melkachtige substantie. Daarna spoel je ‘m af met lauwwarm water. Het fijne van deze cleanser is dat ie je huid zacht maakt, niet uitdroogt en goed reinigt. Je hebt gelijk een frisse, zachte huid!

Instant Purifying and Illuminating Mask
Vrij uitzonderlijk is dat dit masker een tweestappen masker is. De ene stap zorgt voor een verfijnde huidtextuur en pakt verstopte poriën aan. De tweede stap zorgt voor een goed gevoede en gehydrateerde huid.

Het masker zit in een soort yin yang achtige pot. Het is dan ook echt even passen en meten met de deksel erop doen. Stap 1 is een wit klei masker (Purifying mask). Deze breng je aan op je gereinigde gezicht en laat je 5 minuten zitten. Vervolgens spoel je deze af met lauwwarm water en is het tijd voor stap 2: het oranje Illuminating Mask. Dit masker ruikt echt mega lekker naar citrus. Het voelt echt heel verfrissend aan op je huid en je merkt dat dit masker ook echt iets doet. Deze laat je ook weer 5 minuten zitten en dan masseer je het restant van het masker in je huid. Bij mij zoog het masker telkens in mijn huid dus inmasseren was niet meer nodig.

Wat vind ik ervan?
Jaren terug was ik al fan van Darphin, en dankzij deze twee nieuwe producten ben ik dat weer opnieuw. De cleanser is zacht voor je huid en droogt niet uit. Een pré voor een cleanser als je ’t mij vraagt. Ik vond het jammer dat er geen spatel bij het masker zat. Dat is net wat handiger én hygiënischer. Verder vind ik het echt een heerlijk masker. De geurbeleving brengt je gelijk in vakantiemood. Het masker geeft je huid echt een hydratatieboost en stralende look. Kortom; weer twee nieuwe toppers om de zomer mee door te komen!

Deel deze blog: