Nachtverzorging Medik8

Ik heb een paar merken huidverzorging die ik vaak gebruik: Pascaud, Lavido, EmerginC én Medik8. Waarom? Omdat het huidverbeterende producten zijn met hoogwaardige ingrediënten-bijna allen cosmeceuticals- en echt iets voor m’n huid doen. Uiteraard probeer ik ook vaak nieuwe skincare merken. Maar deze vier merken zijn eigenlijk al jaren mijn favoriet. Ruim twee maanden geleden startte ik met de nachtverzorging van Medik8. Een aanrader waar ik je graag meer over vertel.

Crystal Retinal 6
Dit serum bevat 0.06% retinol. Retinaldehyde eigenlijk, een vorm van retinol die in theorie werkzamer schijnt te zijn dan retinol. Het serum bevat niet een extreem hoog percentage, meer een vitamine A serum voor beginners ? Het serum vermindert fijne lijntjes, verbetert je huidstructuur en huidteint.

Vitamine A reageert op (zon)licht, daarom moet je de crème ’s avonds gebruiken. En vandaar ook dat vitamine A altijd luchtdicht verpakt moet zijn om oxidatie te voorkomen. Dit serum zit ook in een luchtdichte tube met pompje verpakt. Het is een oranje crèmige substantie die fijn uitsmeert en snel intrekt.

Je brengt het serum ’s avonds aan op je gereinigde huid. Je moet je huid echt aan het product laten wennen, daarom is er een speciaal schema om het gebruik op te bouwen. De eerste twee weken gebruik je het serum twee keer per week, de 3e en 4 week om de dag en na de 5e week elke avond. Dit opbouwschema is nodig omdat het je huid anders kan irriteren (droog, schilfers of roodheid). Bij mij ging de opbouw prima en reageerde m’n huid goed.

De Crystal Retinal 6 is een goede opstap voor degene die nog niet bekend is met vitamine A. Als je de resultaten nog meer wilt verbeteren, kun je na dit serum overstappen op de Crystal Retinal 10 met 0.1% retinol.

Advanced Night Restore
Omdat vitamine A je huid iets droger maakt, is het belangrijk om er een goede crème overheen te gebruiken. Advanced Night Restore is een uitstekende nachtcrème in combinatie met het Crystal Retinal 6 serum. Het bevat antioxidanten (o.a. vitamine E) en het versterkt de werking van het serum. Het product hydrateert je huid intens, herstelt, verzorgt en werkt anti-aging. Het is een rijkere crème, maar hij trekt toch heel snel in je huid. Het voelt super fijn aan en je hebt er maar weinig van nodig.

De crème werkt ’s nachts actief omdat dan de celvernieuwing toeneemt. Je hoeft er dus niks voor te doen -alleen maar slapen- om ’s ochtends wakker te worden met een gladde, frisse, gezonde en mooi verzorgde huid. De crème is met name geschikt voor de droge en rijpere huid.

Mijn ervaring?
Na gebruik van dit duo is m’n huid echt veel gladder, ziet er gezonder uit en heb ik het idee dat fijne lijntjes wat vervaagd zijn. Als mijn Crystal Retinal 6 op is, ga ik in ieder geval over op de Crystal Retinal 10.

Over Medik8
Medik8 is een van oorsprong Engels merk dat wereldwijd verkocht wordt en zich sterk richt op huidverbetering. De producten van Medik8 bevatten hoogwaardige ingrediënten en sterk geconcentreerde werkstoffen. Medik8 wordt verkocht door dermatologen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Eerder al schreef ik meerdere reviews van Medik8 producten.

Meer informatie? 
Zelf haal ik mijn Medik8 producten bij Liesbeth Skin & Beauty Instituut. Op de website van Medik8 vind je meer informatie over de producten van Medik8, de webshop en salons van Medik8.

Deel deze blog: