Ontgiften met Laviesage

Sinds maandag volg ik het body & mind reset-programma van Laviesage. 11 dagen lang ontgiften. ‘Ga je dan zo’n darmspoeling doen als Patty Brard?’, vroeg een vriendin. Euh, nee! Die beelden staan nog op mijn netvlies. Ik doe een kuur waarbij je gezond eet (veel fruit en groente) en aanvullend voedingssupplementen slikt. Laviesage staat bekend om haar specialistische supplementen voor cosmetische doeleinden zoals anti-aging, huidverjonging en -verbetering, en het oplossen van huidproblemen.

Natuurlijk wil ik ook een mooie, gezonde huid. Maar de voornaamste reden waarom ik met de ontgiftingskuur startte, is mij fitter en energieker voelen, afkicken van suikers, en afkomen van die pijn in mijn buik van waarschijnlijk mijn darmen. Even mijn lichaam resetten. En dat je er dan nog wat bij afvalt, is mooi meegenomen maar niet mijn doel.

Het vergt wel een goede voorbereiding, zo’n ontgiftingskuur. Vooraf kreeg ik een kit thuisgestuurd met voedingssupplementen, een handleiding en een receptenboek. Nadat ik het allemaal uitvoerig bestudeerd had, ging ik met mijn boodschappenlijst naar de markt. Op naar de groente-en fruitkraam voor een volle tas gezonde producten! Nog even lekker fonduen met vriendinnen afgelopen weekend en de nodige wijn en lekkere hapjes hoorden voor mij ook bij die voorbereiding 🙂

Laviesage

In de plaatselijke buurtsuper was geen spelt- of zuurdesembrood te krijgen. En ik ben niet echt een kokkin dus ik moest eerst even googelen wat paranoten, bataten, zwate mung dal boontjes, tahin, adukibonen en edel gistvlokken zijn en hoe ze eruit zien. Ik hoop maar dat de 16-jarige vakkenvullert bij Albert-Heijn het wel weet 🙂

Maandag was D- day. De eerste twee dagen vallen onder de voorbereidingsfase. Dat zorgt ervoor dat je tijdens de cleansefase zo min mogelijk last hebt van hoofdpijn en duizeligheid. Maandag op het werk kwam ik met een volle boodschappentas binnen. Tijdens de voorbereidingsfase mag je nog redelijk wat eten namelijk. Veel fruit, avocado’s, speltbrood of –crackers, groenten en noten. En water, heel veel water. Ik had zelfs de keuze uit een kop koffie en een glas wijn. Na veel wikken en wegen ging ik voor koffie. Gewoon, omdat het maandag was 🙂 De chocoladenoten bij mijn collega op haar bureau staarden mij heel de tijd aan…maar ik deed het niet. En ik heb getuigen!

20170926_185854

Dinsdag ging het mij wat gemakkelijker af. Biogardeyoghurt als ontbijt is niks mis mee. Ik merk dat ik normaal echt veel te weinig fruit eet. Ik hoop dat dat na deze kuur verandert. Ik moet nog wel even wennen dat Laviesage met noten walnoten, amandelen en hazelnoten bedoelt en geen chocoladenoten. Ik at met gemak een half zakje per dag leeg. Ik ben echt een zoetekauw. Mijn motto is niet voor niks ‘Een dag zonder gebak, is een dag niet geleefd’.

Als avondeten maakte ik een recept uit het receptenboek van Laviesage. Een ovenschotel van zoete aardappel. Ik had het nog nooit eerder op, maar vond het super lekker! Zelfs mijn vriend kon het waarderen.

Op naar de echte cleansefase! Keep you posted!

 

Deel deze blog: