Op bezoek bij een designer fan

Afgelopen week ging ik op bezoek bij een echte designer fan: Marion Hermus uit Roosendaal. Ze heeft een collectie waar menig vrouw jaloers op is. Uiteraard heeft ze niet alles in één keer gekocht, maar is het in de loop der jaren verzameld. Ik wilde weleens weten wat ze allemaal heeft en welk verhaal er achter elk item zit.

Eerste item
Haar allereerste designer item was een Gucci tas. Ze kocht deze tas ongeveer 9 jaar terug. Hoewel ze dacht dat ze ‘m nooit weg zou doen, heeft ze ‘m toch verkocht. “Ik houd inmiddels niet meer van die grote Gucci logo’s op tassen enzo”, vertelt Marion.

Nooit wegdoen
Items die ze in ieder geval nooit wegdoet, zijn onder andere haar Chanel tas, een Hermès horloge met slotje en een Louis Vuitton armband die ze van haar moeder kreeg. Het is een mooie zwarte lederen armband met goudkleurige plaat. Een prachtig cadeau. Marion wilde heel graag de bijpassende ring maar kon deze nergens vinden. Hij was er alleen in het rood. Toen had ze een vindingrijk, maar ook gedurfd idee: “Ik heb het rode bandje geverfd met zwarte nagellak. Je ziet er niks van en nu past hij mooi bij mijn armband”, vertelt Marion.

Mooie aankopen
Ook is Marion erg blij met haar handschoenen en fake fur bontlaarzen van Chanel. De handschoenen vond ze in Cannes. “Meestal zijn handschoenen mij te groot, want ik heb heel kleine handen. Maar deze zaten perfect. Ook al was het 30 graden in de zomer, ik moest ze hebben”. De bontlaarzen van Chanel zag Marion in elk magazine staan, maar ze vond ze te duur. In de uitverkooptijd besloot ze met een vriendin naar de PC Hooftstraat in Amsterdam te gaan. En daar stonden ze, de fake fur bontlaarzen van Chanel voor de helft van de prijs….en nog een mooie tas. “We gingen op koopjesjacht, maar waren om half 11 ’s ochtends al door ons geld heen”, lacht Marion.

Vintage
Marion koopt haar designer items in de PC Hooftstraat of in Frankrijk (Cannes en Saint-Tropez). De meeste items koopt ze nieuw, maar weinig vintage. Een tijdje terug kocht ze een mooie vintage Chanel broche via Marktplaats. Dat was een uitzondering. “De bon en alles zat erbij, anders zou ik het nooit via Marktplaats kopen”, geeft Marion aan. Op designer-vintage.com kocht Marion een blauwe tas van Tod’s. Deze heeft ze voor dezelfde prijs verkocht als dat ze ‘m kocht. Een goede deal dus. In Saint-Tropez zag ze een prachtige Chanel armband. Maar Marion vond ‘m te duur. Twee jaar later vond ze diezelfde armband bij de Bydanie Designer Vintage store, maar toen voor de helft van de prijs. Uiteraard kocht ze ‘m toen wel. Marion verkoopt zelf ook weleens wat designer items, maar dat gebeurt meestal in haar eigen vriendenkring.

Nep-design
Ik vraag mij af wat Marion ervan vindt dat er zoveel nep in omloop is. “Zonde”, geeft Marion aan. “Het verziekt de markt. Maar eerlijk is eerlijk, het wordt prachtig nagemaakt”. Het weerhoudt haar er echter niet van om eventueel zelf iets te kopen wat nep is. “Iets wat mooi is, is mooi. Dus het hoeft van mij niet perse origineel te zijn. Dat is net als met kleding. Of het nou van Zara is of niet. Mooi is mooi. Je doet alleen echte designer items misschien minder snel weg, omdat je er meer voor betaald hebt”.

Wishlist
Op de vraag of Marion nog een item op haar wishlist heeft, zegt ze: “Ik zou alleen nog graag zo’n doorgestikte riem van Chanel willen. Daar sta ik zeker al een jaar voor op de wachtlijst. Maar verder heb ik eigenlijk geen wensen”. Dat lijkt mij ook niet als ik zo eens haar collectie bekijk. Naast alle mooie accessoires ademt het hele huis Chanel. Van dienblad, theezakjes, chocolaatjes, spiegel tot kussens en waterfles. Alles heeft een Chanel-logo. Een genot om eens naar te kijken. En Marion: als je ooit die mooie Chanel armband wegdoet, dan heb je alvast een koper. Ik!

Deel deze blog: