Een klassieker: Dior nr 999

Ik was al een tijdje op zoek naar een mooie rode nagellak. Geen bordeauxrood, maar een mooie frisse kleur. Ik vroeg mijn beautyadvisor Frans Idzes van parfumerie Douglas om advies. Zonder aarzelen zei hij: “Rouge 999 van Dior”. Ik kreeg een mooie proefset, inclusief Gel Coat van Dior.

De nagellak heeft een plat, breed kwastje waardoor het gemakkelijk en fijn aanbrengt. Daarnaast droogt de nagellak heel snel en dat is erg fijn voor van die ongeduldige types als ik! Je moet twee laagjes aanbrengen voor een mooi dekkend effect. Als laatste breng ik de Gel Coat aan. Dat geeft je nagels die mooie glans. Het resultaat is echt een mooie, klassieke rode kleur!

Rouge, de kleur van Dior
Er is ook een bijpassende lipstick in dezelfde kleur én uiteraard met hetzelfde bekende nummer 999. Rood is echt de iconische kleur van Dior. Christian Dior wilde in 1949 een speciaal cadeau voor zijn vaste klanten en ontwierp de limited edition lipstick nr 9. Pas vier jaar later ging deze lipstick in de verkoop. Marlène Dietrich en Grace Kelly waren groot fan. Later kwam een nieuwe variant op de eerste lipstick: nr 99. In 2013 vierde Dior het 60-jarig bestaan van de lipstick met wederom een nieuwe variant. Als ode aan de eerdere lipsticks kreeg deze nr 999. Dior wilde een rode lipstick en nagellak die geschikt zijn voor iedere vrouw en dat is hem naar mijn mening gelukt.

Deel deze blog: