Pimp je outfit met Jazu Jewellery

Bij Rubia Boutique ontdekte ik een super leuk sieradenmerk: Jazu. De sieraden spraken mij aan vanwege het kleurgebruik, de mooie halfedelstenen en bedels. Ik sprak met ontwerpster Carin van Es.

Ontwerpster Carin van Es zag ooit een mooie ketting in Linda magazine en dacht ‘dat kan en wil ik ook maken’. Haar Griekse vriend wist wel een paar groothandels in Athene waar ze haar kralen kon halen en zo startte Carin in 2008 met haar sieradenmerk Jazu. Eerst als hobby naast haar werk als grafisch ontwerper. Collega’s en vrienden kochten haar mooie kettingen, maar al snel werd het serieuzer. Door haar werk als agent voor het Franse label Les Néréides kwam zij bij diverse boetieks. Daar nam zij ook haar eigen sieraden mee naartoe. De reacties waren positief en haar Rotterdamse mentaliteit van ‘gewoon doorgaan’ bracht haar bij haar eigen sieradenlabel wat inmiddels in zowel Nederland als in diverse Europese landen te koop is. Ook styliste Danie Bles verkoopt de sieraden van Jazu via haar personal shopping platform Maison365.

 

Jazu betekent ‘hallo’ in het Grieks. Een paar keer per jaar vliegt Carin naar Athene voor haar materiaal. Haar atelier bevindt zich in Rotterdam. En inmiddels heeft ze zelf een agent voor haar sieraden. De sieradencollectie van Jazu bestaat uit armbanden, kettingen en oorbellen. Ze maakt wat ze zelf mooi vindt en combineert graag diverse materialen zoals glas, metaal en edelstenen. Uiteraard kijkt ze ook naar trends in fashion en sieraden. Haar inspiratie haalt ze zowel uit Instagram en Pinterest als bij Italiaanse, Deense en Amerikaanse sieradenmerken.

De zomercollectie die nu in de winkels ligt, kenmerkt zich door veel felle kleurtjes. De surf kettingen met allerlei verschillende halfedelstenen en kraaltjes vind ik super leuk. Ze maken je outfit gelijk lekker ’s zomers. Ook de turquoise kettingen zijn een succesnummer. Die in combi met een wit jurkje en ik waan mij gelijk op een strand op Ibiza. Maar ook van haar bedelkettingen word je heel blij! Carin verklapte alvast dat we volgend seizoen nog meer parels en bedels gaan zien en het allemaal wat grover wordt, dus dan zit je met haar vergulde colliers alvast op de eerste rij ?

Neem een kijkje op de Instagram pagina van Jazu Jewellery voor de huidige collectie. Op de website van Jazu vind je de verkooppunten bij jou in de buurt. De sieraden zijn onder andere te koop bij Rubia Boutique en bij besteding van meer dan 100 euro krijg je bij Rubia een paar leuke oorbellen van Jazu cadeau! Hurry up!

 

Deel deze blog: