Een cleane huid met EmerginC

Op zondag deel ik vaak een selfcare at home tip met je. Dit keer een hele fijne reiniging van EmerginC Rawceuticals. Een top merk!

Over het merk
EmerginC is één van mijn favoriete huidverzorgingsmerken. Het valt onder de zogeheten cosmeceuticals. Dit houdt in dat de producten qua werkzaamheid tussen cosmetica en farmeceutica liggen. De Rawceuticals lijn van EmerginC bevat een mix van pure, actieve, koudgeperste (planten)extracten en cosmeceutische ingrediënten vooral gericht op het hydrateren, voeden en beschermen van je huid. De ingrediënten zijn minimaal bewerkt en verhit om de gunstige werkstoffen zo veel mogelijk te kunnen behouden.

Belang van reinigen
Ik mocht de reiniging van deze ‘rauwe’ lijn proberen. Voor wie het belang van een goed gereinigde huid nog niet wist…het is echt heel belangrijk voor je huid. Je krijgt er een stralende, mooie huid van en je vermindert de kans op verstopte poriën en puistjes. Daarnaast zorgt het ervoor dat je huidverzorging beter kan worden opgenomen en z’n werk doet. Een goede reiniger droogt je huid niet uit en beschadigt niet de barrièrefunctie van je huid. Eens kijken of deze reiniging van Rawceuticals -Clean- ook zo goed is voor m’n huid.

Clean
Clean is een reinigingsolie die zowel make-up als vuil van je huid reinigt, terwijl het helpt de vochtbalans van je huid te herstellen. Actieve ingrediënten zijn hennep, zonnebloemolie en het zogeheten Phyto Defense Shield dat beschermt tegen schadelijke omgevingsinvloeden zoals vervuiling en weersomstandigheden (zon, wind, kou) die leiden tot vroegtijdige huidveroudering. Clean is een milde reiniging die in principe voor alle huidtypen geschikt is.

De reinigingsolie zit in een zwarte glazen flacon. Het is een doorzichtige olie met een aangename subtiele kruidige geur. Ik gebruik 3 à 4 pompjes van de olie en spray deze in m’n handpalm. Daarna breng ik ’t aan op m’n gezicht en masseer m’n huid. Zelf gebruik ik daarna de ‘Raw Cloth’, waar ik zo meer over vertel. Maar je kunt de olie ook gewoon afspoelen met lauwwarm water. Je kunt de reiniger prima twee keer per dag gebruiken als reiniger of je gebruikt het product als hydraterend masker. Dan breng je ‘m royaal op je gezicht aan en laat ‘m 10 min intrekken en spoelt ‘m vervolgens af.

Raw Cloth
EmerginC Rawceuticals heeft ook een speciaal reinigingsdoekje voor je gezicht gemaakt van houtvezels. Deze Raw Cloths zijn per 2 doekjes verpakt. Als je ze uit de verpakking haalt, zijn de doekjes ‘hard’. Maar zodra ze in aanraking komen met lauwwarm water worden de doekjes zacht. De Raw Cloth reinigt je huid echt mega zacht en grondig. Ik heb daarna echt geen lotion meer nodig, terwijl ik toch vrij veel make-up op m’n gezicht draag.

Ik vind het echt een genot om de reinigingsdoekjes te gebruiken. In combinatie met de reinigingsolie Clean voelt het echt alsof ik even bij de schoonheidsspecialiste ben. Echt een weldaad voor je huid. Na gebruik moet je de doekjes goed uitspoelen en laten drogen. Na ongeveer 3 keer gebruiken, gooi ik het doekje in de wasmachine omdat het dan een beetje smoezelig is. EmerginC belooft je dat je de doekjes wel meer dan 1.000 keer kunt gebruiken.

Wat vind ik ervan?
Het is echt een hele fijne reiniging. Vooral de combinatie van Clean met de Raw Cloth vind ik super! Ik gebruik ze beiden alleen in de avond. Heerlijk even een beautyritueeltje. Na het reinigen voelt mijn huid super schoon, zacht en gehydrateerd aan en heeft m’n huid een mooie glow. Echt een aanrader! Soms vergeet ik gewoon een crème op te doen, zo fijn voelt mijn huid aan.

Meer informatie over EmerginC en de producten van Rawceuticals vind je op de website.

Deel deze blog: