Ready to become a stylist!

Wat had ik een leuke ochtend gisteren! Ik had namelijk mijn eerste les Personal Styling bij de Styleschool Bydanie. Nee, ik werd niet zelf gestyled. Dat ga ik na afloop van de 12-weekse cursus bij anderen doen. Leuk he?!

“Zitten er niet alleen maar van die jonge meiden op? Pas ik als import Brabo wel tussen al die hippe vogels uit de ‘grote stad’?” Dat spookte door mijn hoofd toen ik zaterdagochtend naar het World Fashion Center in Amsterdam reed.

Het was een mix van leeftijden. De jongste 21 jaar, de ‘oudste’ 42 jaar. En wat denk je? De helft van de groep komt uit Brabant. En de rest verspreid uit het hele land. We (ik heb gelijk het wij-gevoel) hebben echt een leuke groep meiden. En de docenten, Annabelle Lemmen en Kelly Huijsman, zijn ook al zo gezellig.

Annabelle is samen met Melanie Kieren en Danie Bles eigenaar van de Styleschool Bydanie. Kelly werkt al tien jaar als styliste voor onder andere Bydanie, Victor Brand, Chantal Janzen en Yolanthe Sneijder-Cabau. Beiden vertelden over hun ervaringen en deelden hun tips met ons.

First Impression
De eerste les stond in het teken van first impression. Hoe kom je over als stylist en hoe goed kun je iemand analyseren? Daarvoor hadden Kelly en Annabelle leuke oefeningen bedacht. Het was wel even slikken om voor de groep te staan en te horen hoe ik overkwam. Allerlei karaktereigenschappen, beroepen en merken vlogen mij om de oren. Maar het viel mee, ik kwam er voordelig uit naar voren. Ik werd warempel 5 jaar jonger geschat:-)

Stylish
Alles was even stylish: de aankleding van de ruimte, de lekkernijen en de benodigdheden die we kregen! Een leuk canvas-tasje met spreuk van Danie Bles met daarin het lesmateriaal, een tof Notebook en hippe toilettas met alle essentiële benodigdheden als je styliste bent.

Ik heb echt mega veel zin in de cursus en kijk nu al uit naar volgende week!

Deel deze blog: