Reviderm Peptide Line Lift Mask

Wat mis ik op deze dagen een bad. Lekker na een dag werken een warm bad nemen, kaarsjes op de badrand, tijdschriftje erbij en een lekker maskertje op m’n gezicht. Maar helaas, ik heb geen bad. Ik was volledig toerekeningsvatbaar toen ik vond dat het bad eruit moest omdat het lekker veel ruimte gaf. Maar soms mis ik ‘m dus. Zoals nu, als ik een lekker masker heb. Het Peptide Line Lift Mask van Reviderm.

Dit masker belooft je een sterk liftend en anti-aging effect vanwege een 5-voudig peptidecomplex. Maar wat zijn dat nou eigenlijk, peptides? Ook ik leer nog elke dag bij in beautyland en vroeg het aan een expert van Reviderm.

Peptides komen van nature in ons eigen lichaam voor. Het zijn hele kleine werkstoffen die diep opgenomen kunnen worden door de huid omdat die ze snel herkent als ‘eigen’ kan de huid hiermee snel aan het werk. Het worden ook wel kleine signaalstoffen genoemd. Bijvoorbeeld collageen. Dat kun je niet in een potje doen. Wel kan een peptide worden toegevoegd zodat een bepaald collageen type weer aan het werk gezet wordt, of dat juist bepaalde enzymen gaan werken. Peptides zorgen er dus voor dat de huid actief blijft of juist actiever wordt.

Met dit masker krijg je meer elasticiteit en volume doordat er 5 verschillende peptides in zitten. Tetrapeptide 11 gericht op het verhogen van de vitaliteit, hexapeptide 10 tegen verslapping en verlies van elasiciteit. Tot slot palmitoyl Tripeptide 5, tetrapeptide 9 en ripeptide 10 voor het stimuleren van de aanmaak van collageen. Daarnaast bevat het masker nog omgega 3 vetzuren die de huid hydrateren en beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Mijn ervaring?
Het is een crème masker wat snel in je huid trekt zodra je ‘m opsmeert. De geur is subtiel, vanille-achtig en de textuur van het masker is zacht en romig. Het is de bedoeling dat je ‘m 15 tot 20 minuten laat inwerken. Soms verwijder ik ‘m niet en gebruik ik ‘m als nachtmasker. Ik vind het een fijn masker, lekker zacht voor mijn huid. Dat sterk liftende effect heb ik zelf niet ervaren. Het voedt, verzorgt en verzacht mijn huid in ieder geval wel. En dat is winterdag zeker nodig!

Deel deze blog: