Shoppingtip: Lila the Store

Eén van mijn favoriete winkels in Breda is Lila the Store. De winkel zit aan de Wilhelminastraat in het voormalige pand van Lifestyle. Het is een prachtige, grote winkel. Lekker wit, overzichtelijk en licht. Er heerst een relaxte sfeer. Je kunt er heerlijk even neuzen, want je vind er van alles. Van sokken, koffie, kaarten, serviesgoed tot aan schoenen en kleding. Ik sprak eigenaresse Saskia over haar winkel.

20170527_115344

Misschien ken je Lila nog wel als de schoenenwinkel aan de Ginnekemarkt in Breda. Daar zat de winkel namelijk eerst gevestigd. Na ruim 4,5 jaar vond Saskia het tijd voor een nieuwe stap. Ze zag het pand aan de Wilhelminastraat en dat voelde gelijk goed. “Ik wilde een tuin omdat dat een open effect geeft. Ik vind het belangrijk dat het pand veel rust uitstraalt, daarom is bijna alles wit. Het leven is al heel hectisch. Ik wil als je hier binnenkomt dat je dan ook echt even een momentje voor jezelf hebt en weer op adem kunt komen”.

20170527_115047

Saskia woonde 4 jaar in Milaan. Dat inspireerde haar destijds tot het bedenken van haar naam voor de winkel. “Met mijn zus had ik voorheen het sieradenlabel Sizz. We kregen veel complimenten over de naam van ons label, omdat ze dachten dat het vast wel iets met vrouwen te maken had. Zo’n soort naam wilde ik weer voor mijn winkel. Het werd Lila. Schoenen brengen je van li naar la, van her naar der in het Italiaans. Het is kort, maar krachtig en heeft weer die vrouwelijke klank”.

lilathestore (3)

Lila the Store onderscheidt zich van andere winkels vanwege het totaalconcept. “Als mensen voor het eerst binnenkomen zijn ze vaak overrompeld en zeggen ze ‘ik zie zo veel leuks!’. Het is een winkel waar je even in een andere wereld komt. Rust en even tijd voor jezelf. Werkende vrouwen en moeders hebben vaak weinig tijd. Dan is het heel fijn als je hier voor een complete outfit terecht kunt en je gelijk een match hebt met je schoenen.

Lilathestore  Lilathestore1

Al kom je in je sport-of kluskleding binnen. Dat moet kunnen, wij oordelen niet en behandelen iedereen met respect. We maken tijd voor je vrij en denken graag met je mee. Vaak komen vrouwen binnen met een bepaald type schoenen in gedachten en gaan vervolgens met totaal iets anders naar buiten. Dan komen ze helemaal uit hun comfortzone en zijn ze super blij. Veel leuker dan dat ze in hun hoofd hadden. Daar worden wij zelf ook heel blij van”.

20170527_115243

Naast een ruim assortiment schoenen vind je ook veel super leuke kleding van Scandinavische merken, zoals Drykorn, Amatør, Hunkydory, Munte, Rabens Saloner, Femmes du Sud, Hartford. Maar ook het Nederlandse label Ruby Tuesday. En komend seizoen komt daar Closed bij 🙂

Saskia houdt van puur, ambachtelijk en mooie stoffen. Dat vindt je vooral terug in de merken die zij verkoopt. Vrij basic, maar ook tijdloos.  Dat geldt ook een beetje voor haar eigen stijl. Zij draagt zelf ook bijna alles uit de winkel. En dan met name Amatør en Ruby Tuesday. Met een sneaker eronder, want daar loopt ze graag op. “Ik ben echt een sneakermeisje 🙂”. 

20170527_115456

Op mij komt Saskia over als een ondernemende, leuke vrouw die weet wat ze wil. Komt er iets moois op haar pad, dan gaat zij daar vol voor. Toch is ze ook bescheiden als ik haar vraag waar ze het meest trots op is: “Misschien ben ik er wel het meest trots op dat ik een werkplek voor mijzelf heb weten te creëren waar ik mij heel fijn voel en waar ik hele leuke collega’s heb. En dat ik ook de luxe heb om leuke spullen in te kopen. Ik voel mij hier echt thuis. Ik ben blij met wat ik heb. Goed is goed. Ik hoef niet zo nodig meerdere filialen, want ik geniet nog elke dag van deze winkel.”.

En dat begrijp ik maar al te goed. Ben je binnenkort in Breda? Ga dan zeker eens langs! Of vergaap je alvast aan een deel van de collectie die ook verkrijgbaar is via de webshop.

Deel deze blog: