Shoppingtips Barcelona

Eerder al deed ik verslag van mijn zon, zee, strand & rock’-n-roll weekend in Barcelona. Hoogste tijd voor mijn shoppingtips!

El Raval
Als je net als ik van vintage houdt, kun je je hart in Barcelona ophalen. De stad barst namelijk van de vintage winkels. De leukste vind je in de wijk El Raval. Carrer de la Riera Baixa is een leuk straatje met allerlei vintagewinkels waar het heel normaal is dat je kleding per kilo koopt. Lullaby is mijn favoriet. Een klein zaakje met leuke brillen, shawls, broches, tassen, schoenen en kleding voor een fijn prijsje. Man, wat heb ik spijt van een paar designer shawls die ik heb laten liggen!

Als je bij Lullaby de hoek omgaat, zit daar de grote vintage shop Holala Vintage. Je vindt er naast kleding en accessoires ook meubels. Hoe ik ook mijn buik inhield, dat Harley Davidson shirt was toch echt te klein. Zonde! Voor wie die trend even voorbij is gegaan; vintage shirts van motorclubs en bands zijn weer helemaal hot. Als muziekliefhebber zit je in deze wijk trouwens ook goed. Je kunt er nog terecht in ouderwetse platenzaakjes. Een leuke wijk om eens rond te struinen.

El Born
Voor de leuke, trendy boetieks ga je naar de wijk El Born.  Tussen de gezellige bars, knusse pleintjes en leuke terrassen vind je er leuke winkels met mooie gevels. Bij Natura Selection verkopen ze naast leuke kleding ook te gekke accessoires en meubels. Je komt ogen tekort in deze hippe winkel. Gelukkig is er ook een webshop waar je alles nog eens op je gemak kunt bekijken. Bij de van oorsprong Nederlandse Jack Born zijn zowel mijn vriend als ik goed geslaagd! In een zucht en een scheet kocht ik bij Clay nog een toffe ketting. Zo’n korte André Hazes ketting met draak…Joh, als ik er maar blij van wordt.

Passeig de Gràcia
De duurste winkelstraat van Barcelona is de Passeig de Gràcia. Louis Vuitton, Chanel, Hermès; noem maar op en ze zitten er. Ook grote winkelketens als Zara en H&M. In een soort winkelgalerij zit World Family Ibiza. Ik scoorde er nog een leuk panterprint giletje. Voor warenhuis El Corte Inglés had ik helaas geen tijd meer. Maar ach, het geld was op en Bruce Springsteen wachtte op mij dus who cares?!

 

 

 

Deel deze blog: