Hola Barcelona!

Afgelopen dagen was ik met mijn vriend in Barcelona. Wij gingen niet voor Max. Nee, wij waren er voor Bruce. Bruce Springsteen. Voor wie nog in de veronderstelling is dat deze oude rocker alleen hits had in de jaren 80 en geen volle zalen meer trekt, lees dan mijn ode aan Bruce eens.

We logeerden in één van de leukste wijken; El Born. Kenmerkend zijn de steegjes, pleintjes en leuke eettentjes. Kijk naar links en je mist rechts een leuk authentiek zaakje. Het bruist er en is super gezellig! Ik heb er dan ook heel wat witte wijn, sangria en pinxtos naar binnen gewerkt. Pinxtos is Catalaans voor een soort Spaanse broodtappas met een prikkertje erin. Bij voorkeur eet je ze aan de bar op en reken je na afloop het aantal prikkertjes af.

Zo’n weekend met mijn vriend is er een van compromissen sluiten. Ik neem hem mee naar de leukste boetieks en hij neemt mij mee naar de pub. Met nog een zwikkie andere toeristen en Spanjaarden keken we zaterdagmiddag namelijk naar de kampioenswedstrijd van FC Barcelona. Na drie doelpunten van Suarez (ja, ik heb echt gekeken) ging iedereen los en was iedereen blij. Wij ook. Met een luidkeels ‘Campione Campione ole ole ole’ sprongen we op de fiets naar het stadion. Op naar Bruce!

Vanaf het begin af aan was het feest. Al bij het eerste nummer stond het hele stadion als een gek te springen. Hij knalde al zijn goede nummers er achter elkaar in. Muziek verbroedert. Voor één avond hadden we Spaanse vrienden. Vrienden die we niet verstonden, maar waar we wel hetzelfde nummer mee zongen. Na een concert van bijna vier uur waren mijn voeten echt kapot. Die oude rocker hield het bijna langer vol dan ik! Wat een bonk energie! Na een laatste ‘Twist and Shout’ droop hij toch echt af met zijn ‘Heart-Stopping, Pants-Dropping, Booty-Shaking, Viagra-Taking, Legendary’ E Street Band. Tot snel Bruce:-)

Zondag werd een heerlijke stranddag. Ligt toch een stuk lekkerder als je weet dat het in Nederland rotweer is. Zo ben ik dan ook wel weer. Maar, aan al het goede komt een eind. Zo ook aan dit topweekend in het altijd sfeervolle Barcelona. In mijn volgende blogs lees je over mijn shopping-tips en Barca-outfits!

Deel deze blog: