Shoppingtips & hotspots Bergen (NH)

Bergen is een super leuk kunstenaarsdorpje in Noord-Holland. De perfecte combi voor een dagje shoppen in combi met strand. Of zoals ik deed, lekker een weekje op vakantie met man en kind 🙂

PT Post
Rondom de Ruïnekerk zit sinds 2,5 jaar de super leuke conceptstore PT Post. Van deze winkel word je zo blij! Van leuke boeken, bad-en bodyproducten, sieraden tot aan woonaccessoires, tassen en kleding. Je bent er wel even zoet. Kleding van Place du Soleil, toffe items van Vintage N05, tassen van Sluiz Ibiza, sieraden van Zag. Ik vond het allemaal even leuk. Hier slaag jij zeker! Ik scoorde een prachtig vest van Sukha en een grappig prentenboek voor mijn zoontje.

Camelot
Isabel Marant, June 7.2, American Vintage, Marni, Acne…je vindt het hier allemaal. Een ruime collectie van prachtige merken. Hier gaat je mode-hart sneller van kloppen!

Stadpaviljoen Noord
Je hebt stad-en strandpaviljoen Noord. De één is een leuke winkel met voornamelijk woon- en keukenaccessoires. De ander een toffe strandtent bij Bergen aan Zee. Ik was gelijk fan van de vrolijk gekleurde lampen in deze place to be aan het strand. Ze zijn te koop bij hun gelijknamige woonwinkel.

Hemeltjelief
Als je door de Kleine Dorpsstraat loopt, valt de winkel Hemeltjelief je direct op. Buiten staan al allemaal leuke hebbedingetjes uitgestald. In deze winkel hebben kunstenaars allemaal hun eigen plek. Van sieraden, zeepjes, schelpen, olijfolie, broodtrommels, speelgoed, keukengerei tot aan opschrijfboekjes en waxinelichtjes. Allemaal leuke kadootjes (ook voor jezelf!). Get inspired @ Hemeltjelief!

Kledingatelier Willemijn
Als je dan toch in de Kleine Dorpsstraat bent, loop dan even door naar het prachtige pand van Willemijn. Een super leuke vrouw die al 36 jaar vintage kleding & accessoires verkoopt en vermaakt. Ik vond er een prachtige zonnebril van Bottega Veneta. Zo’n bril ‘zum haben’! Lekker ouderwets en groot. Staat hoog op mijn wishlist.

En verder vind je exclusieve parfums bij Bergen Cosmetics, dé leukste en hipste schoenen bij Shoebox en fantastische meubels bij Bergerac. Mocht ik nog eens geld en een groot huis hebben, dan staat deze woonwinkel op mijn lijstje! En natuurlijk moet je ook even naar Sissy Boy. Je dag afsluiten met een lekker wijntje of maaltijd kan bij Fabel’s. Daar zit je altijd gezellig op het terras rondom de Ruïnekerk. Helemaal leuk als er (kunst)markt is!

 

Deel deze blog: