Sieraden van Betty Bogaers

Vijf jaar geleden begon Betty Bogaers vanuit haar hobby met sieraden. Inmiddels laat zij haar sieraden maken in Bali op basis van designs die zij daar aanlevert. Ik ben erg fan van haar sieraden en vond het leuk haar te spreken. Ook zocht ik mijn favoriete oorbellen, armbanden en kettingen voor je uit.

Wat is typisch een sieraad van Betty Bogaers?
Het zichtbare handwerk is denk ik het meest typerende aan de collectie. Ik word geïnspireerd door antieke sieraden en sieraden uit de oudheid. Geen enkel sieraad is glad, glimmend en strak van structuur. Er moet altijd zichtbaar handwerk te zien zijn en een ‘onafgewerkte’ vintage look. Ik houd van bewerkte sieraden met de techniek van ‘hammered’ en ‘satin finished’.

Mijn eerste ontwerp is een muntje. Het Nederlandse dubbeltje. Deze is oud gemaakt met een oneffen randje. Omdat ik zelf Nederlandse ben, vond ik het dubbeltje wel een leuke start. Hij staat iedereen mooi en is een bestseller uit de collectie.

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Overal waar ik kom! Op reis, op straat, in interieurzaken, op antiekmarkten en in het bos.

Wat is het mooiste wat je tot nu toe meemaakte?
Het zien groeien van een merk. Van de eerste winkel tot nu meer dan 120 verkooppunten en een mooie, goedlopende webshop.

Op welk sieraad ben je het meest trots?
Als ik een keuze moet maken, de munten!

Wat zorgde voor een doorbraak of was een ander mooi moment?
Het succes is om de juiste mensen bij elkaar te zoeken en krachten te bundelen. Mijn doorbraak was twee jaar geleden samengaan met een fantastische compagnon: Jeske Pellikaan. Zij is een volledige tegenpool, maar wel met dezelfde visie. En beiden zijn we erg gedreven!

Wie hoop je nog eens te spotten met je sieraden?
Natuurlijk onze eigen Maxima, Kate Middleton en Olivia Palermo.

Zijn de sieraden alleen in Nederland verkrijgbaar of ook in het buitenland?
We zijn op het moment goed vertegenwoordig in Nederland en België. Ook hebben we enkele verkooppunten in andere landen. Onze ambitie is om internationaal verder uit te breiden.

Ook fan geworden van de sieraden van Betty Bogaers? Ga dan naar de webshop! Ook een leuk idee voor Valentijnsdag (hint!) 🙂

Deel deze blog: