Getest: Zelfbruiner Collistar

Ik zoek al jaren naar een fijne zelfbruiner. Van de een werd ik geel, de ander oranje of ik kreeg vlekken. En geloof mij: ik heb ze allemaal al geprobeerd. Laatst was ik bij parfumerie Douglas in Roosendaal en vroeg ik om een fijne zelfbruiner. Toen kreeg ik direct het advies voor de Magic Drops Self Tan Concentrate van Collistar. En eindelijk, na jarenlange zoektocht, heb ik nu inderdaad een fijne zelfbruiner gevonden!

Snel resultaat
Voordat je de zelfbruiner aanbrengt, is het raadzaam om je gezicht te scrubben. Zo krijg je een egaal effect en wordt het product beter opgenomen. Je kunt ‘m het beste ’s ochtends aanbrengen. Voor je dagcrème, erna of je mengt de zelfbruiner met je crème. De druppels zijn gemakkelijk aan te brengen (4 à 5) en trekken direct in je huid. De textuur is als een soort olie/ serum. Hij vlekt niet en geeft een subtiele bruine, natuurlijke kleur. Na een uur werkt de zelfbruiner al! Ideaal dus ook als je een feestje hebt. En handig om te weten: hij geeft niet af.

Persoonlijk vind ik ‘m niet lekker ruiken. Niet zo’n typische geur van een zelfbruiner, maar hij ruikt naar parfum. De zelfbruiner zit in een glazen flacon met pipetje. Je doet erg lang met het product, omdat de substantie heel dun is. Je kunt ‘m het beste 2 tot 3 keer per week gebruiken om je kleur bij te houden.

Ingrediënten
De zelfbruiner bevat net als alle andere zelf bruinende crèmes dihydroxyacetone. Deze stof, afkomstig uit suikerbieten en suikerriet, zorgt dat de dode cellen van de bovenste laag van de opperhuid bruin verkleuren. Bij dit proces worden wel kortdurend wat vrije radicalen gevormd, wat je kunt opvangen door je, na het gebruik van de zelfbruiner, in te smeren met een crème die anti-oxidanten bevat.

Ook zit er walnootdop extract gecombineerd met het innovatieve DHA Rapid in. Dit is een innovatief zelfbruinend molecuul dat slechts de helft van de gebruikelijke tijd nodig heeft om een mooie bruine teint te ontwikkelen. Vandaar dat de zelfbruiner al na een uur werkt!

Jammer dat er parfum inzit. Als je het product dus heel vaak gebruikt, kan je huid wat geïrriteerd raken. Maar alles beter dan de zonnebank!

Deel deze blog: