Slaap lekker en mooi met Silk Heaven

‘Heb jij een zijden kussensloop’, vroeg mijn moeder kirrend. ‘Oh heerlijk, dan blijft je haar goed zitten’. Klopt, dat is één van de voordelen van een zijden kussensloop. Maar er zijn er meer. Ik mocht de 100% zijden kussensloop van Silk Heaven (the original since 2009) uitproberen en vertel je er graag meer over!

Silk Heaven heeft 100% (moerbei)zijden kussenslopen en dekbedden. In prachtige kleuren! Van wit, ivoor, champagne tot aan grijs, blauw en zwart. In elke slaapkamer goed dus. Een zijden kussen of dekbed geeft mij een gevoel van luxe, alsof ik in een hotel slaap Verwar echt zijde trouwens niet met satijn. Dat is heel wat anders. Vaak 100% polyester.

Mijn ervaring
Ik mocht de licht grijze 100% zijden kussensloop van Silk Heaven proberen. Ik durfde er in het begin amper op te gaan liggen met mijn hoofd. Zo mooi vind ik hem. Bang om make-up of crème vlekken te maken. Ik houd er namelijk nogal eens van om met een vettig masker of olie op mijn gezicht te gaan slapen, maar dat doe ik met deze zijden kussensloop liever niet. Terwijl ie goed te wassen is, maar daarover vertel ik zo meer.

Heerlijk zacht en ‘streeploze huid’
Deze originele Silk Heaven zijden kussensloop ligt echt heerlijk zacht!! Dat verschil met katoen voel je echt goed zeg! Daarnaast vind ik het fijn dat ik niet meer wakker word met van die slaapvouwen in mijn gezicht. Zo maf om op het schoolplein te staan met nog met zo’n forse streep op je wang. Dat overkomt mij nu niet meer . Het schijnt zelfs anti-aging te werken, zo’n zijden kussensloop. Echte zijde is namelijk een natuurproduct, opgebouwd uit strengen van proteïnen en aminozuren (eiwitten) en naast de gladheid die slaapvouwen voorkomt, heeft het een hydraterende werking. Zijde is dus huidvriendelijk en bevordert de genezing van de huid. Het verlicht zelfs klachten bij een gevoelige huid, eczeem en couperose.

Anti-statische haren
En zijde is ook nog eens goed voor je haar. Minder klitten en gespleten haarpunten. Nou heb ik geen ingewikkelde coupe, dus ik kan je niet vertellen of mijn coupe de andere dag nog helemaal goed zit. Maar wel dat het niet statisch of pluizig wordt van zijde. Daar was ik ‘bang’ voor, maar dat is totaal niet nodig! Geen pluis of kroes.

Zijdenwasje 
De kussensloop voor de eerste keer wassen, vond ik wel ‘een dingetje’. Ik dacht ‘als ie maar goed blijft’. Je mag ‘m wassen op 30 graden in de wasmachine of handwas. Op 30 graden is voldoende, omdat zijde anti-bacterieel is, anti-allergisch en er geen huisstofmijten in kunnen leven. Als advies kreeg ik om te wassen met Tenestar. Een biologisch afbreekbaar zijdewasmiddel wat ervoor zorgt dat je kussensloop blijft glanzen. En inderdaad; de kussensloop blijft stik mooi! Gelukkig droogt zijde snel, want ik wil dezelfde avond weer mijn hoofd neerleggen op mijn zijden kussensloop.

Jongens, hoe hebben we het ooit zonder kunnen doen?! Allemaal aan de Silk Heaven 100% zijden kussensloop dus! Slaap lekker!

Meer informatie over de zijden kussenslopen en dekbedden van Silk Heaven vind je op www.zijdendekbed.nl

Deel deze blog: