Stay healthy, drink Oolaboo Matcha Tea

We weten allemaal dat groene thee gezond voor je is. Goed voor je lijf en voor je huid. Ik heb nu een pareltje van een groene thee voor je. De Duvel onder de bieren en de Moët onder de champagnes: Oolaboo Cermonial Tranquil Matcha Tea.

Ik ben een enorme theefan. Liters klok ik weg op een dag. Green sencha, darjeeling, gember of jasmijn zijn vaak favoriet. En dan heb ik het over losse thee, niet over de zakjes van dat bekende merk. Mijn nieuwe ontdekking -de Matcha Tea- is echt mega lekker!

Matcha Tea
Matcha is de oudste en meest zeldzame theesoort van Japan. Maar liefst 10 tot 15 keer gezonder dan gewone groene thee, vanwege het hoge gehalte antioxidanten. Het reinigt en houdt je huid en lichaam gezond. Het werkt namelijk niet alleen kalmerend en ontspannend, maar verhoogt ook nog eens je concentratie, is goed voor je stofwisseling, werkt ontgiftend en geeft een energie boost. Kortom: Matcha Tea is mega gezond en goed voor je immuunsysteem.

Hoe maak je de thee klaar?
De thee is in poedervorm en zit in een blikje van 80 gram. Volgens Oolaboo goed voor ongeveer 80 tot 100 koppen thee. Er zit ook een bamboe lepel (scoop) en bamboewhisk bij om je thee op traditionele wijze klaar te maken.

Eerst kook je water en laat je deze even 5 minuten in de waterkoker afkoelen, zodat het ongeveer 80 graden Celsius is. Met de bamboe lepel doe je daarna een ruime schep Matcha in je theemok of -glas. Daar voeg je een klein beetje koud water aan toe. Dan ga je met de bamboewhisk met strijkende bewegingen door het mengsel heen, zodat het een groene pasta wordt en de klontjes eruit zijn. De Matcha geur komt je tegemoet.

Daarna voeg je het warme water toe. Je mengt de pasta met het warme water en klopt ‘m met de bamboewhisk ongeveer 20 seconden in een soort zigzagbeweging. Hierdoor komt er een kleine schuimlaag op de thee en is ie klaar! Het duurt even, maar dan heb je ook zeker wat. Het is een hele lekkere zachte smaak. Heel fijn dat je iets lekkers en gezonds tegelijk drinkt!

Over het merk
Het Nederlandse merk Oolaboo gelooft in de balans tussen aandacht voor zowel uiterlijke als innerlijke schoonheid. Hun productaanbod bestaat dan ook uit verzorging voor haar, lichaam, gezicht enerzijds én voedingssupplementen en thee anderzijds.

PS: Voor wie net als ik weleens last heeft van aanslag op z’n tanden vanwege veel groene thee drinken, heb ik nog een tip:  Vitis Whitening tandpasta. Echt fantastisch! Weg met die vieze aanslag op je tanden!

De thee is onder andere te koop via de website Oolaboo. Kijk even of de lepel en bamboewhisk erbij zitten of hoe je de thee op een andere manier zonder toebehoren kunt klaarmaken.

Deel deze blog: