Styling lunch

Vorige week had ik een lunch met Lonneke Nooteboom, styliste en founder van StyleMyDay. Samen met nog 50 vrouwen (inclusief mijn moeder) hadden we een styling lunch bij Sectie Claire in Eindhoven. Voor wie het niet kent; een creatieve en culinaire omgeving voor (kook)workshops en lunches. Ik vond het super leuk om Lonneke eens te ontmoeten. Een vriendin van mij vroeg: “Dat is toch die blonde vrouw met altijd zo’n grote zonnebril op?”. Juist, die ja!

Ze vertelde honderduit over haar stylingtips. Man, wat kan die vrouw kletsen! Met gemak praatte ze de middag aan elkaar, af en toe onderbroken voor een bubbeltje, rosé en lekker gerecht.

Goede basis garderobe
Er hing allemaal kleding aan een rek en er lagen een paar prachtige shawls en Chanel-tas op tafel. “Oh, we kunnen zo lekker shoppen”, dachten we. Maar nee, de kleding en accessoires kwamen uit Lonneke’s eigen kast. Aan de hand van die items toonde ze ons hoe een ideale basis garderobe eruit ziet. Want, daar ontbreekt het bij de meeste vrouwen nog weleens aan. Onder een goede basis garderobe verstaat Lonneke kortweg: alles tussen zwart en wit. Dus een goed wit/ grijs/ zwart shirt, een mooi zwart jasje, grijze spijkerbroek et cetera. Geen glitters, print of iets erop. Nee, helemaal effen.

Keypieces
Naast een goede basis garderobe moet je ook keypieces in je kast hebben. Een keypiece is een opvallend item. Hét item waar je outfit om draait. Om er niet als een kerstboom uit te zien, is Lonneke’s advies dat je dagelijks voor één keypiece gaat en dit verder afstylet met je basis garderobe. Een keypiece kan bijvoorbeeld een ketting, shawl, schoenen of hysterisch gouden broek zijn.

Aan de hand van haar eigen kleding maakte Lonneke sets om te laten zien hoe je je basisgarderobe met keypieces combineert.

Ik stortte mij na afloop natuurlijk even op het rek met kleding. Wat een toffe items! En daarna stortte ik mij op Lonneke voor een foto samen 🙂

Mijn moeder en ik gingen na de styling lunch nog even het centrum van Eindhoven in. Onze aankoop: een kei goed wit basis shirt….voor op mijn keypiece panterprint broek!

Deel deze blog: