Tip: Bankgeheim

Via Instagram spotte ik een tijdje terug de super toffe fashionstore Bankgeheim. Met een merkenaanbod van onder andere Xirena, Denimist, Monoki, Ulla Johnson, Luisa Cerano en Missoni een echt pareltje in Sas van Gent (Zeeland). Ik woonde afgelopen zaterdag de fashionshow bij en sprak eigenaresse Marie-Kristien Hoogstad-Poppe.

Bankgeheim is voor mij een uurtje rijden, maar ik heb het er graag voor over. Een winkel als deze vind je niet zo snel. Ze hebben een geweldig merkenaanbod. Merken die je niet overal ziet en wat dat ritje naar Sas van Gent het meer dan waar maakt. Dan is er nog een leuk team hulpvaardig en fashionminded personeel én die leuke en goed georganiseerde fashionshow.

Fashionshow
Professionele modellen showden zaterdag een greep uit de najaarscollectie. “Het is een seizoen van tegenstellingen. We zien veel felle kleuren, maar ook neuturals. Wat we overgehouden hebben aan de coronatijd is de behoefte aan comfortabele mode. Dat zie je terug bij een merk als Lisa Yang. Veel mooie knits, niet alleen in truien maar ook in jurken en rokken. Heel comfortabel, zacht en mooi. Daarnaast zien we verhoogde schouderlijnen en veel rokken in vloeiende vormen. Een hang naar comfort, vertaald naar luxe.” Verder passeerden lange laarzen, stoere boots, flared broeken en lange jassen de catwalk.

Mijn favorieten
Zelf ben ik groot fan van Monoki. Ik vind het te gek dat Bankgeheim dit merk nu ook verkoopt. Phisiquedurole is nieuw voor mij maar vind ik echt geweldig! De coltruitjes, rib blazers, spencers en gebreide truien zijn echt zó tof! De blouses van Ulla Johnson, Rohe (voormalig Les Coyotes de Paris) en Chloe Stora lieten mijn hart even een tandje sneller kloppen.  De collectie van Denimist wilde ik gewoon volledig ‘copy paste’ in mijn kast en de gebreide jurk van Lisa Yang wordt vast en zeker mijn ‘new best friend’.

Over bankgeheim
Bankgeheim bestaat op de kop af 7 jaar. Het is gevestigd in een voormalige ABNAMRO bank. Als grensdorp had Sas van Gent vroeger veel banken. Die gingen in de loop der jaren langzaam weg. Zo bleef Sas van Gent achter met veel leegstaande bankgebouwen en greep Marie-Kristien -met al ruime ervaring in de detailhandel-haar kans door er haar fashionstore te openen.

Chique, gedurfd en eigentijds
De ruime winkel bevat een mooie mix aan merken kleding, schoenen, tassen en accessoires. “Ik verkoop alleen merken waar ik zelf ook achter sta. Het is niet zo zeer trendy, maar wel een bepaalde stijl. Chique, gedurfd en eigentijds. We maken geen sets van één merk, maar altijd combi’s. Ik weet heel goed wat ik qua merken wil en dan moét ik het ook hebben. Zo’n merk als Monoki hangt nu maar mooi in onze winkel. Zulke unieke merken die weinig andere winkels verkopen, daar komen de klanten voor.”

Persoonlijke shopbeleving
Als je in de winkel bent, merk je dat er een goede vibe is. Er is een gezellige sfeer, je krijgt er lekkere koffie, persoonlijke aandacht en eerlijk advies. Voor mij alle ingrediënten om naar een winkel te komen. Dat maakt nog die persoonlijke shopbeleving die steeds minder wordt. Marie-Kristien onderstreept dit en geeft aan dat het team hecht is. “We gaan allemaal mee in dezelfde flow. We zijn hecht, gaan goed met elkaar om. Het voelt echt een beetje als familie.”

Inmiddels heeft Bankgeheim klanten uit het hele land. Een inspirerend Instagram, webshop, leuk team en uniek merkenpakket maken dat mogelijk. Het is misschien voor sommigen even rijden, maar ga het maar eens ervaren! Zorg wel dat je salaris net gestort is want je gaat er niet zonder iets (en een wishlist) de deur uit! Hoewel ik wel tol moet betalen om er te komen, is het parkeren voor de deur dan weer gratis 😊

Deel deze blog: