Leuke surfmerken: Billabong & Rip Curl

Toen we deze zomer in Zeeland en Texel op vakantie waren, ontdekte ik twee leuke surfmerken: Billabong en Rip Curl. ‘Een surfmerk? Jij?’, hoor ik je denken. Ja! Er zitten echt leuke items tussen voor een hippe, sportieve, casual look. Voor zomerse dagen maar ook voor korte ongezellig en zelfs witte dagen. Hoor maar!

Billabong
Billabong is een van oorsprong Australisch surfmerk opgericht in de jaren 70 door een paar surfers. Het merk is allang niet meer alleen een merk voor surfers. De collectie bestaat uit swimwear, surfkleding, wintersportkleding tot aan casual kleding en accessoires. Voor mannen, vrouwen én kinderen.

De bikini’s van Billabong zien er super tof uit. Ik heb ze nog nooit geprobeerd, maar dat ga ik volgend jaar zomer zeker doen! Voor nu ben ik fan van de bloemetjesprint en kleurencombi’s in jurken, truien en fleecevesten. Lieflijk, stoer, casual en toch vrouwelijk. Leuk ook om te combineren met een merk als Ganni.

Rip Curl
Ook dit Australische surfmerk gaat ver terug in de tijd, naar eind jaren 60. Ook weer opgericht door twee surfers die wereldwijd bekend werden met hun wetsuits. Naast items voor water-en wintersport heeft het merk ook een leuke collectie street- en outwear. Vrolijke beachy prints en frisse kleuren. Ook voor deze ongezellige ‘zomerse’ dagen. Vooral de jacks, truien en vesten van dit merk vind ik leuk voor het najaar. En de shortjes zijn te gek voor in de zomer!

Meer info?
Ook nieuwsgierig geworden naar deze Australische surfmerken? Ga dan naar de website van Billabong en Ripcurl. Of kijk eens op Zalando, Natural High en Heartbeach.nl.

 

Deel deze blog: