Vrouwelijk & tijdloos met Christine Bekaert

Bij één van mijn favoriete sieradenwinkels – Zilver en Zand in Brasschaat (België)- ontdekte ik het sieradenmerk Christine Bekaert. De gelijknamige Belgische ontwerpster maakt prachtige sieraden.  Al haar stukken zijn handgemaakt van zilver en ondergedompeld in een 18 karaat goudbad en met natuurlijke (half)edelstenen. Ik vertel je meer over het merk en mijn favo ontwerpen!

Christine Bekaert is van oorsprong Belgische, maar woont afwisselend tussen België en Jaipur in India. Het land en de stad waar ze in het jaar 2000 verliefd op werd en gefascineerd raakte door de traditionele Kundan-sieraden, door de vaardigheden van de goudsmeden en vooral door de overvloed aan edelstenen. Al snel daarna ontwierp ze haar eerste sieradencollecties. Christine is naast sieradenontwerpster ook kunsthistoricus en binnenhuisarchitecte. Een gepassioneerde en creatieve vrouw!

Haar werk wordt beïnvloed door haar kennis van kunstgeschiedenis en architectuur en haar liefde voor natuur, literatuur, poëzie en mythologie. Inmiddels werkt Christine samen met haar dochter Elise Ceuterick. Christine houdt zich bezig met de creatie, dochter Elise met het zakelijke deel.

Eigenlijk vind ik vrijwel al het werk van Christine Bekaert mooi, maar de ‘twisted’ en ‘rope’ collectie vind ik het allermooist. Echt prachtig! Elegant, verfijnd, tijdloos en tegelijkertijd statement pieces. Mooi bij gewoon een simpele blouse, een toffe zomerjurk, maar ook zó mooi om bij een stoere outfit te dragen.

Ik ben met name fan van de oorbellen en armbanden van de Belgische sieradenontwerpster. De ‘cuffs’ zijn kunstwerken an sich. Niet normaal mooi. Dan heeft je outfit weinig meer nodig. Het werk van Christine Bekaert omschrijf ik als vrouwelijk en tijdloos. Al haar stukken zijn handgemaakt van zilver, ondergedompeld in een 18 karaat goudbad. De (half) edelstenen worden voor elk ontwerp specifiek geslepen.

Je vindt de sieraden van Christine Bekaert bij Zilver en Zand in Brasschaat of online via de website.

Deel deze blog: