Medik8 Bakuchiol Peptides, een natuurlijk alternatief voor retinol

Was dit product maar eerder gelanceerd, dan had ik het kunnen gebruiken toen ik zwanger was. Het nieuwste serum van Medik8 -Bakuchiol Peptides- is namelijk een natuurlijk, plantaardig alternatief voor retinol. En daarmee dus ook geschikt voor zwangere vrouwen en voor moeders die borstvoeding geven. Maar ook voor vrouwen die geen vitamine A kunnen verdragen of een gevoelige huid hebben. Ik vertel je er meer over!

Wat is en doet bakuchiol?
Bakuchiol is een plantaardig ingrediënt dat helpt bij het verminderen van tekenen van huidveroudering. Bakuchiol is afkomstig van de Indiase babchi-plant en wordt veel gebruikt in de Chinese geneeskunde. Het heeft verzachtende eigenschappen die de huid kalmeren en gevoeligheid verminderen.

Ik had nog nooit van dit ingrediënt gehoord, maar uit diverse onderzoeken blijkt dat het nagenoeg dezelfde werking heeft als retinol. Het vermindert rimpels en hyperpegmentatie, en zorgt voor een verbeterde hydratatie en egalere huid. Het heeft echter minder vervelende bijwerkingen zoals dikwijls bij retinol. Denk aan schilfers, roodheid of een droge huid. Bovendien kun je retinol beter niet gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Bakuchiol is dus een plantaardig en mild alternatief voor retinol. Belangrijk is de concentratie van bakuchiol in een product. Onderzoek heeft nl uitgewezen dat 0,5 tot 2% de juiste hoeveelheid is voor zichtbare resultaten. Het nieuwste serum van Medik8 bevat 1,25% bakuchiol.

Hoe gebruik je het?
Bakuchiol is geschikt voor elk huidtype, ook de gevoelige. Het serum zit in een glazen flesje (30 ml) met pipet. Het is een paarse substantie, een soort olie. Je kunt het serum zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken. Als je het serum overdag gebruikt, is het raadzaam om een SPF30 eroverheen te gebruiken. Medik8 adviseert 6 druppels voor gezicht, hals en decolleté. Het is niet nodig om -zoals wel bij retinol moet- het product op te bouwen, je mag het gewoon vanaf de start tweemaal daags gebruiken.

Wat vind ik ervan?
Ik mocht dit nieuwste serum uitproberen en ben heel enthousiast erover. Ik gebruik ‘m op dit moment alleen overdag, omdat ik in de nacht al andere huidverzorging van Medik8 gebruik. Een paar druppels is voldoende voor je gezicht, hals en decolleté.

Wat merk ik ervan?
Mijn huid voelt direct na gebruik zijdezacht aan. Echt heel fijn. M’n huid is normaal gesproken deze tijd van het jaar een beetje droog en trekkerig vanwege de zon, maar nu helemaal niet. Ik heb echt het idee dat het fijne lijntjes wat minder maakt en m’n huid is er zeker mooier en stralender van geworden. Bovendien lijkt m’n huid rustiger, minder rood. Ik vind het wederom weer een topproduct van Medik8! Dit flesje maak ik weer op tot de laatste druppel 🙂

Over Medik8
Medik8 is een van oorsprong Engels merk dat wereldwijd verkocht wordt en zich sterk richt op huidverbetering. De producten van Medik8 bevatten hoogwaardige ingrediënten en sterk geconcentreerde werkstoffen. Medik8 wordt verkocht door dermatologen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Eerder al schreef ik meerdere reviews van Medik8 producten.

Meer informatie?
Op de website van Medik8 vind je meer informatie over de producten van Medik8, de webshop en salons van Medik8.

 

Deel deze blog: