36 uur in… Parijs!

Laatst bracht ik een flitsbezoek aan Parijs! Wat houd ik toch van die stad. Parijs heeft alles: kunst, cultuur, lekker eten. En laten we eerlijk zijn; het is dé modestad van Europa. Een echte luxepoes als ik wil er gewoon één keer per jaar naartoe. Ook al is het maar voor 36 uur 🙂

Daar reed ik weer hoor, door die knotsgekke drukke stad. Krijg je vriend maar eens zo gek om naast je te gaan zitten, terwijl jij –één turf hoog, net geen kussentje nodig- achter het stuur zit en over het drukste plein van Parijs rijdt. Hij roept af en toe eens ‘kijk uit, links’ of ‘pas op, rechts’, maar verder vindt hij het prima.

parijs9 parijs6

Allison
We zoeken altijd een hotel in Saint-Germain. Zo’n gezellige wijk! Mooie boetieks, antiekwinkels, kunstgaleries en hippe barretjes en eettenten. In deze wijk zit ook één van mijn favo winkels: Allison, gerund door drie knappe zussen en hun moeder. Ik ben goed geslaagd met een hippe set. Broek van Lab Dip, trui van Swildens en goudkleurige bomber van Scarlet Roos. Dit laatste merk is hartstikke leuk én betaalbaar. Allison heeft geen webshop meer, maar zie je iets leuks op hun Instagram dan sturen ze het gewoon naar je op. Reuze fijn!

  parijs13

Paris by bike
We doen altijd alles op ’t fietske. Zo’n stadsfiets. Super handig. Voor 1,75 euro per dag cross je alle wijken door. Zo zonde om de metro te pakken. Dan zie je niks van al die gebouwen, pleinen en parken. Inmiddels ben ik overal wel op en in geweest. Behalve het Palais Royaal. En ze krijgen mij echt met geen tien paarden meer die Eifeltoren op. Ik heb zo’n hoogtevrees. Ik ben er één keer op geweest, nooit meer.

img-20161028-wa0005 parijs14

We boften met het weer. Het was prachtig met al die herfstbladeren en een zonnetje. En wat dacht je van heerlijk onder de luifel buiten op een terrasje zitten?! Met warmtelamp, dat wel. Straatmuzikanten erbij. Mensen kijken. Wijntje. Kaasplankje. Guttegut wat hebben we het goed en gezellig.

img-20161028-wa0018

Merci
Le Marais is ook zo’n leuke wijk! In elke straat vind je wel een leuke boetiek. Je kunt als vrouw wel een dag zoet zijn in alleen Le Marais. Maar, ik was natuurlijk met mijn vriend en dan wordt het keuzes maken. ‘Goh, dat is nou ook toevallig. Zit die winkel hier? Oh, sorry hoor maar daar MOET ik echt even naar binnen. Vind je niet erg. Toch? Wat zeg je? Nee joh, geeft niks. Blijf jij maar buiten wachten…’. Herkenbaar?

 parijs3 parijs8

In Le Marais vind je ook conceptstore Merci. Voor de kenners onder ons, die winkel in een voormalige oude fabriek met een kleine Fiat 500 voor de deur. Van meubels, schrijfwaren, boeken tot aan kleding, schoenen en accessoires. Je vindt het er allemaal. Hip, hip en nog eens hip. Je bent hier wel even zoet want je kunt er naar hartenlust rondlopen en even op adem komen in het leuke bibliotheek café.

Nog een laatste pizza naar binnenwerken en wijntje drinken in de wijnbar en op naar huis, naar ons kleine mannetje. Ik weet weer waar ik voor spaar de komende tijd. Want dat ik volgend jaar weer naar Parijs ga, dat is in ieder geval zeker!

Deel deze blog: