Review: Shiseido Waso

De nieuwste skincare lijn van het Japanse cosmeticabedrijf Shiseido heet Waso en richt zicht op de millennials. Een eenvoudige lijn volledig gefocust op hydratatie. De flaconnen alleen al zien er super uit. En hoewel ik nèt niet meer tot de doelgroep behoor, vind ik er toch zeker fijne producten voor mijn huid tussen zitten. Ik testte er vier van de tototaal zeven producten uit deze skincare lijn.

De producten zijn geschikt voor alle huidtypen, ook de gevoelige huid. Ze zijn vrij van parabenen, minerale oliën en alcohol.

Shiseido Waso Quick Gentle Cleanser
Dit is een verfrissende, milde reiniger op basis van honing. Honing heeft een ontstekingsremmende werking voor je huid. Zodra deze cleanser in aanraking komt met water verandert het in een licht schuimende gel. Ik vind ‘m vrij sterk naar parfum ruiken en dat zit er helaas ook in. Doorgaans zorgt parfum voor irritatie van de huid. Ik moet zeggen dat ik daar geen last van had bij gebruik van deze cleanser en dat ie je huid ook niet uitdroogt.

Shiseido Waso Fresh Jelly Lotion
De Fresh Jelly Lotion is een lobbige, waterachtige lotion die de laatste restjes van je make-up verwijdert. Deze lotion is ook weer gericht op hydratatie van je huid en laat een soort verzorgend laagje achter.

Shiseido Waso Clear Mega-Hydrating Cream
Dit is een mega hydraterende crème op basis van wortelcellen, die voedingsstoffen en water vasthouden. Het is een doorzichtige gel-achtige crème die fijn uitsmeert. Het maakt je huid zacht, voedt en hydrateert echt mega. Het is één van de weinige crèmes die ik ook gewoon zonder serum kan gebruiken, zoveel doet ie voor je huid.

Shiseido Waso Color- Smart Day Moisturizer
Voor de kenners onder ons; dit lijkt een beetje op de DayWear Sheer Tint Release van Estée Lauder. Het is een moisturizer die niet alleen verzorgt en hydrateert, maar ook een tintje geeft. In eerste instantie lijkt het een witte dagcrème, maar zodra je de crème op je gezicht smeert wordt ie perzikachtig van kleur. Het geeft een subtiel kleurtje dat zich aanpast aan je eigen huidskleur, maar is niet dekkend. Ideaal voor het voorjaar als je geen foundation meer wilt of tijdens het sporten bijvoorbeeld (klinkt geinig uit mijn mond ?). De Color-Smart Day Moisturizer bevat, net als de hydrating cream, ook weer wortelcellen en SPF30.

Wat ik van de Shiseido Waso lijn?
Ik ben echt heel erg fan van de Clear Mega-Hydrating Cream. Die doet echt zichtbaar iets voor mijn huid! Heel fijn ook onder je foundation en dat vind ik belangrijk. Ik vind het jammer dat de cleanser parfum bevat. De cleanser en lotion vind ik niet uitzonderlijk, elk merk heeft wel goede reinigingsproducten. De Color-Smart Day Moisturizer is fijn. Al zou ik ‘m voor de aanschaf wel even testen om te kijken of je het ook echt iets vindt en de teint mooi bij je is.

De producten van Shiseido Waso zijn onder andere te koop bij parfumerie Douglas.

Deel deze blog: