Schoenentrends herfst/ winter 2020-2021

Terwijl kort geleden de mussen nog dood van het dak vielen, druppelt in de winkels de herfst-en wintercollectie langzaam binnen. Heerlijk, ik kijk ernaar uit! Maar wat worden eigenlijk de trends op schoenengebied, welke schoenen mogen er niet ontbreken in je kast en wat zijn de populaire merken? Ik vroeg het Esmée, werkzaam bij één van mijn favoriete schoenenwinkels Van Arendonk.

Chelsea boots
Nieuw dit najaar is de Chelsea boot. Het is een trend die al een aantal seizoenen meegaat, maar dit najaar is er een nieuw model. Tot halverwege de kuit (3/4) en het liefst met een grove zool. Het voelt misschien wat ongemakkelijk maar het staat heel stoer. Je kunt ze nu al aan met blote benen en straks met panty onder een jurk of zwierig rokje. Leuke modellen vind je van Nubikk, Steve Madden en Elena lachi. Moet je er toch teveel aan wennen en ga je liever voor een eleganter, klassieker model zonder grove zool, dan heeft Pertini misschien een mooi model voor je.
Niet alleen voor jou, maar ook voor de mannen is de Chelsea boot trouwens he-le-maal in!

Cowboy laarzen en Western boots
Niet geheel verrassend, maar ook dit najaar en winter zie je weer Western boots. Wel opvallend is dat de modellen nu wat langer zijn, tot net onder de knie. In klassiek zwart en bruin, maar ook in metallic en lakleer. Toral, Elena lachi, Bronx en Sendra hebben de leukste exemplaren.

Shabby-chic stijl
Nieuw is de Shabby-chic stijl. Het mannenschoentje voor vrouwen, een beetje Brits. Denk aan grove profielzolen, loafers, veterschoenen. Het Italiaanse merk Si heeft bijvoorbeeld een leuke croco veterschoen die super staat onder een lange rok met dikke mallot of onder een leuke pantalon.

Lange laars
Terug van weggeweest is de lange laars. Hij eindig net onder je knie en staat super stijlvol, is ook nog eens lekker warm aan je benen en combineert makkelijk met een jurk of rok. Eigenlijk vind je de lange laars wel in alle merken terug. Toral, Cypres, Lilian, Bronx, noem maar op!

Bikerboots
Een trend die eigenlijk jaarlijks terugkeert, is de bikerboot. Daar zit je altijd goed mee. Dit jaar mag ie flink stoer zijn. Met grove zool, riempjes of gespen. Juist in combinatie met vrouwelijke kleding, zoals onder een jurk of shortje, maakt het leuk. Nubikk, Guglielmo Rotta en Miss Behave. Maar zeker ook Dr. Martens blijven on trend!

Vintage & multicolor sneakers
Je sneakers mogen er dit najaar wat verwassen en gedragen uitzien. Een beetje oldschool, zoals bij Diadora Heritage. En de multicolor sneaker is ook hartstikke ‘in’. We zagen die trend ook al deze zomer, maar dit najaar zie je ze in trendy kleuren als cognac, donker groen, bordeaux, bruin en zwart. De modellen zijn wel wat grof, maar staan super leuk onder een jeans, leren broek of rok ? Toral en ViaVai hebben een paar toppertjes waar jij niet zonder wilt zitten dit najaar.

En wist je dat Scotch & Soda sinds vorig jaar niet alleen kleding maar ook een eigen schoenenlijn hebben? Zij hebben dus ook hele toffe multicolor sneakers!

De musthaves schoenen voor najaar & winter 2020-2021 in een notendop? Onthoud: stoer en comfortabel it is! Grove zool, sneakers in aardse trendkleuren en laarzen die minimaal boven je kuit uitkomen. Go get them en kijk op de website van Van Arendonk voor jouw favo trend!

Deel deze blog: