Algenist; een toppertje onder de huidverzorging

Bij Skins Cosmetics Breda maakte ik kennis met het Amerikaanse huidverzorgingsmerk Algenist. De producten zijn gericht op anti-aging en bevatten onder andere het gepatenteerde alguronzuur en/of microalgae oil. Het serum en de peeling zijn echt super fijn!

Genius Vitamine C serum
Ik ben dol op serums. Sinds ik hoorde dat ‘layering’ de trend is, smeer ik diverse serums over elkaar. Waaronder dit vitamine C serum van Algenist. Vitamine C is natuurlijk een musthave voor je huid. Het helpt fijne lijntjes en pigmentvlekken verminderen. Zoals ik van dr. Jetske Ultee leerde, moet vitamine C in een luchtdicht pompje zitten en dat zit dit serum van Algenist!

Het is een heerlijke gel-achtige substantie. Je smeert ‘m onder je dag- of nachtcrème. Waarom hij naar chocolade ruikt, is mij onduidelijk. De ingrediënten in dit product, zijn hartstikke goed voor je huid. En dat merk je! Glycerine werkt hydraterend. En de antioxidant niacinamide werkt kalmerend en ontstekingsremmend. Echt een topproduct dit!

Genius Bi-Phase Peel
Dit is een hele fijne, zachte en zeer effectieve peeling. Anders dan je gewend bent. Het product is namelijk een soort lotion met voor de helft olie. Je moet het flesje eerst heen en weer bewegen (niet schudden!) voordat je het gebruikt. Glycolzuur en salicylzuur halen de dode huidcellen weg en hydrateren. De olie zorgt voor een zacht en kalmerend effect. Er zitten ook speciale watjes bij.

Je doet een paar druppels op het watje en haalt het vervolgens over je gezicht. Je laat dit 3 tot 5 minuten zitten en daarna spoel je het af met lauwwarm water. Je voelt het tintelen op je huid. Je kunt dit product 2 tot 3 keer per week gebruiken. Je moet wel voorzichtig zijn met zon. Omdat er AHA inzit en daardoor je huid iets gevoeliger wordt voor zon en dus verbranding. Dit product doet echt iets voor je huid!

Kortom: Algenist heeft er een fan bij!

Deel deze blog: