Vraag het dr. Jetske Ultee (3)

Met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid volg ik de blog en Facebookpagina van dr. Jetske Ultee, onderzoekarts in de cosmetische dermatologie. Eerder al las ik haar boek over huidverzorging-en veroudering en schreef er een review over. Toch zat ik na het lezen van haar boek met nog wat vragen. Gelukkig nam dr. Jetske Ultee de tijd om ze te beantwoorden.

Wat moet een goede crème beloven en doen?
Wat de meest belangrijke taak van een crème is, is vocht vasthouden in de huid. Daarnaast kan het product nog werkzame stoffen bevatten die bijvoorbeeld acne, pigmentvlekken of roodheid kunnen verminderen. Wat een crème belooft, moet overeen komen met de ingrediëntenlijst. Daarom is het scannen van de ingrediëntenlijst voordat je een product aanschaft zo belangrijk. En uiteraard altijd eerst een tester vragen.

Een keer in de 6 à 8 weken naar de schoonheidsspecialiste. Doet dit echt iets extra’s voor je huid of is het overbodig als je thuis ook goede producten hebt?
Het ligt aan je huidtype en wat de schoonheidsspecialiste doet bij jouw huid. Het uitknijpen van puistjes of het stomen van de huid doet bijvoorbeeld meer fout dan goed. De juiste huidverzorgingsproducten kunnen al erg veel doen voor je huid. Mocht je daarnaast meer nodig hebben dan kan je eigenlijk beter contact opnemen met je huisarts of dermatoloog.

In uw eigen huidverzorgingslijn is geen masker opgenomen. Gelooft u daar niet in?
Een masker is hartstikke fijn en ontspannend, maar veel moet je er niet van verwachten. Het is vaak meer een dikke ‘crème’ die qua samenstelling niet veel verschilt van een crème die je elke dag gebruikt.
Bij een ‘vochtinbrengend’ masker bijvoorbeeld wordt de huid tijdelijk afgesloten en zal er minder vocht verdampen en er meer vocht in je huid blijven. Je huid zal dus even heel zacht aanvoelen. Toppers op dit gebied zijn ingrediënten als vaseline, glycerine of paraffine! Hele gewone stoffen dus eigenlijk.
Meer informatie over de huidverzorgingslijn van dr. Jetske Ultee vind je hier. Binnenkort mijn review over de producten!

Lees ook de andere vragen die ik aan dr Jetske Ultee stelde: deel I & deel II

Deel deze blog: