Au revoir Paris

Het zit er weer op, m’n trip naar Parijs. Het was super leuk en gezellig met mijn mams. We gingen met de auto…en ik reed volgens de regel van de Parijzenaren: moge de beste winnen. En warempel, we kwamen er zonder deuken vanaf. Wel met middelvingers en stoïcijnse taxichauffeurs die ons klemreden. Maar ach, we hebben het weer overleefd.

Ode aan Allison
Ons hotel zat in Saint Germain. Zo’n gezellige wijk! Veel barretjes, antiekwinkels en kunstgaleries. Très bon! Rue de Buci en omgeving is favoriet. Traditiegetrouw startten we bij Bar du Marché. En even langs ‘mijn’ pleintje: Place de Furstenberg. Een moment van stilte in de drukke stad. Adem en ogen tekort toen ik in de Allison shop was. Ik hoor niks of niemand meer, heb alleen oog voor alle super toffe kleding en accessoires daar. Ik slaag daar altijd, want ik vind alles te gek. Het is puur een kwestie van keuzes maken i.v.m. mijn bankrekening, anders ging ik compleet los. Je begrijpt, ik ben goed geslaagd (jurk, tas, schoenen, ketting) en hoefde eigenlijk niet meer verder te winkelen.

Hip, hipper, hipst
Via het Louvre, Jardin des Tuileries en Le Palais Royal liepen we hop naar Rue Saint Honorée. Uiteraard brachten we een bezoek aan conceptstore Colette. Alles is er hip. Van boeken, cd’s, gadgets tot mode en accessoires. Ik zag er te gekke dingen, waaronder een prachtige ketting die ik zonder na te denken van de paspop rukte. Helaas boven mijn budget. Gelukkig hebben we altijd nog de foto’s…Verder veel mooie, maar dure winkels gezien en uiteraard waren we bij Ladurée. Naast de macarons is de wijn daar ook top!

Terug naar vroeger
De tweede dag stond Le Marais op het programma. Wat een leuke, trendy wijk is het toch. Ik ben dol op die sfeer. ‘Terug naar vroeger’, omschreef mijn moeder het. Alle winkels zitten in oude panden, hebben elk een ander type en kleur gevel, de straatjes zijn smal en bij de gezellige barretjes zit iedereen buiten onder de luifel. Weer of geen weer. Die barretjes zijn te gek. Kleine tafels en stoelen. Het zit voor geen meter en je zit boven op elkaar, maar wat een gezellige sfeer. Binnen een mooie houten bar, ouderwets vloerbedekking op de grond en mooie stoffen kussens en gordijnen. Waarom vind je dat toch niet in Nederland?!

Uiteraard heb ik thee ingeslagen bij Mariage Frères. Heb je die thee eenmaal geprobeerd dan neem je geen genoegen meer met Pickwick. Verder veel winkel in, winkel uit, parfum proberen hier, schoenen passen daar. Na een salade met heerlijke kazen, een lekkere witte wijn, gebakje én een lekkere cappuccino was het weer plankgas naar huis.

Het modebeeld
Tot slot nog een samenvatting van wat mij opviel qua mode en accessoires, zowel in de winkels als in het straatbeeld. Qua sieraden zag je twee uitersten. Enerzijds hele grote kettingen met vooral veel strass stenen. Anderzijds hele dunne kettinkjes, armbanden en ringen zoals je ze hier ook wel ziet. Qua mode zag je veel lange, wollen oversized jassen, brogues (herenschoenen), glitter en bling bling (o.a. gouden schoenen, tassen en shawls), hoeden en poncho’s. Twee winkels die vrij nieuw zijn in Parijs en je in elke wijk tegenkwam: The Kooples en Ba&Sh. De kleuren die hip zijn: bordeaux rood, donkerblauw en zwart (heeeel veel zwart). Mijn moeder ging de zolder weer eens op. Alles wat ze zag, was namelijk al eens eerder in de mode. Als ze van de week werkt, ga ik ook maar eens op haar zolder snuffelen. Wie weet wat voor pareltjes ik er nog vind 🙂

Au revoir Paris, à bientôt!

Deel deze blog: