Beauty Trade Festival

Vorig weekend was ik op de Beauty Beurs (officieel: het Beauty Trade Festival) in de jaarbeurs in Utrecht. Deze najaarsbeurs is kleiner opgezet dan de voorjaarsbeurs, waar ik meestal naartoe ga. Dit keer waren het veel nagelstands en op voorkoop gerichte producten. De vrouwen met trolleys sjeesden je dan ook om de oren om cheap in te slaan. Toch ontdekte ik weer nieuwe skincare merken en een ware hype in beautyland.

De beautywereld wordt steeds ‘groener’. Het gezegde is niet voor niks ‘Een mooie huid komt van binnenuit’. Dat bleek wel tijdens de lezing die ik bijwoonde van orthomoleculair voedingsdeskundige Aschwin van Diermen. Volgens hem weerspiegelt je huid de gezondheid van je dikke darm. Hoe beter de conditie van de darm, hoe gezonder en mooier onze huid eruit ziet.

AschwinvanDiermen

Verkeerde voeding (teveel suikers, kant-en-klaar maaltijden, frituur), langdurig gebruik van anti-biotica en stress zorgen voor een onbalans van je darmen en dus ook voor je huid. Huidproblemen als eczeem, acne, huiduitslag, allergieën en psoriasis zijn vaak gerelateerd aan een verstoorde darmwerking. Na een lesje over het menselijk lichaam, kregen we van deskundige Aschwin nog wat nuttige voedingstips om je darmen gezond te houden. Groene thee, blauwe bessen, frambozen en brocoli waren voor mij ‘opendeuren’. Maar pistachenoten, doperwten, zuurkool, appelazijn, augurken en Cheddar cheese waren toch wel eyeopeners!

MichelleDoan Emanimakeup

Dr. Jetske Ultee hamert er al jaren op: kies je huidverzorgingsproducten uit op basis van de juiste ingrediënten, niet omdat het zo lekker ruikt. Michelle Doan, oprichter van Emani Vegan Cosmetics, gaf een lezing over welke ingrediënten goed zijn voor je huid. Jojoba olie, vitamine C, alfa liponzuur, kokos olie en hyaluronzuur. Daar moeten we op letten want die doen veel goed voor je huid.

Zelf heeft Michelle een hele gevoelige huid en had ze vroeger veel last van acne. Daardoor besloot ze haar eigen make-up lijn te ontwikkelen; 100% Vegan make-up van Emani. Dikwijls verzorgen we onze huid wel goed, maar dan gebruiken we make-up producten die het effect van de juiste verzorging weer teniet doen. Vaak verstopt foundation je poriën namelijk. Michelle dokterde alle ingrediënten uit en ontwikkelde de fantastische make-up van Emani. 100% veganistisch en zonder irriterende stoffen. Ik werd door niemand minder dan deze goeroe opgemaakt en vertel je er binnenkort alles over!

Tot slot raakte ik nog gezellig aan de klets bij twee merken die ik nog niet zo goed kende. Nannic is een van oorsprong Belgisch merk wat zich richt op huidverbetering. Er is een brede lijn aan skincare. Vrijwel alle producten zijn gericht op de aanpak van de natuurlijke barrièrefunctie van de huid: vochtregulerend en beschermend tegen externe factoren. Nieuw voor mij is een Instant Flight Protection serum. Dit product voorkomt gezwollen ogen en een droge vochtarme huid tijdens de vliegreis. Daar zullen veel zakenlui en stewardessen blij mee zijn!

Chi

Als laatste maakte ik een rondje over de stand van het merk Chi. Dit kende ik wel van de etherische oliën, maar de skincare was nieuw voor mij en een fijne ontdekking. Chi staat voor een natuurlijk evenwicht tussen lichaam, geest en ziel. Van airsprays, aromaverdampers, voedingssupplementen tot aan etherische oliën voor diverse doeleinden. De natural skincare was nieuw voor mij en sprak mij erg aan!

Ik ga de komende tijd weer aan de slag met het testen van alle nieuwe ontdekkingen op de beurs en kom er uiteraard bij jou op terug!

Deel deze blog: