Mijn bezoek aan de Beauty Trade special 2018

Afgelopen weekend was ik op de Beauty Trade special in de jaarbeurs in Utrecht. Dé beurs voor beautyliefhebbers. Ik kon mijn hart weer ophalen aan de nieuwe producten, merken en interessante lezingen. Kom, ik vertel je er snel meer over!

Emani Vegan Cosmetics
Wie mijn blog al een tijdje volgt, weet hoe dol ik ben op de make-up van Emani. Ik gebruik de make-up vrijwel dagelijks. Op de beurs lanceerden zij hun nieuwe Deluxe Crème Foundation. Een foundation met onder andere vitamine C en peptiden geschikt voor de wat rijpere en droge huid. Verkrijgbaar in 5 tinten. Ik mocht ‘m uitproberen dus je leest er binnenkort meer over!

Sens en Provence
Sens en Provence is nog maar net nieuw op de Nederlandse markt en staat voor biocosmetische skin-en bodycare. De ingrediënten van deze producten zijn afkomstig van wijngaarden uit de Provence. Denk aan druiven, lavendel, rozemarijn, olijfolie en mosterdzaad. Alle producten zijn gericht op hydratatie, verzorging en anti-aging. De producten zijn lekker zacht en de geur waant je in Frankrijk.

Lees die INCI-lijst!
Naast mijn bezoekjes aan diverse stands, woonde ik ook een lezing bij over de ingrediëntenlijst (INCI) van cosmetica. Achter- of onderop de verpakking staat namelijk altijd een waslijst aan ingrediënten met moeilijke namen. Maar welke zijn nou goed of juist schadelijk voor je huid?

Belangrijk om te weten is dat er actieve ingrediënten in crèmes zitten en hulpstoffen. Actieve ingrediënten zijn oliën en vetten, hydratanten, antioxidanten en werkstoffen. Hulpstoffen worden alleen maar aan je crème toegevoegd om te zorgen dat je crème houdbaar en stabiel blijft. Hulpstoffen doen dus niks voor je huid, actieve ingrediënten wel.

De meest bekende hydratanten zijn hyaluronzuur, glycerine en collageen. Die zijn onmisbaar voor je huid en dus ook in je skincare. Een goede crème bevat ook antioxidanten om vrije radicalen (als gevolg van zon en stress) uit te schakelen. Vitamine C en E zijn goed voor je huid en zouden eigenlijk hoog in de ingrediëntenlijst moeten staan. Deze vitamines kunnen echter niet tegen lucht of licht, dus moeten wel luchtdicht verpakt zijn omdat ze anders gaan oxideren. Tot slot zijn werkstoffen heel belangrijk. Een bekende daarvan is vitamine A (retionol).

Het gaat wat ver om hier alles over de hulpstoffen te bespreken. Belangrijk om te onthouden is dat je bij een gevoelige huid niet alleen oplet of er parfum in een crème zit, maar ook of er geen allergenen (alcohol, geurstoffen) inzitten. Die kunnen namelijk je huid irriteren. Bovendien kunnen geurstoffen in combinatie met de zon huidveroudering versnellen.

Ik vond het een interessante lezing en heb weer kennis opgedaan! Op de site van dermatoloog Jetske Ultee of de website isditproductveilig.nl vind je ook meer informatie over de INCI-lijst.

Vitamine A
Na de interessante lezing over de INCI-lijst, was het tijd voor meer informatie over vitamine A. Hét ingrediënt tegen huidveroudering! Daar wilde ik weleens meer over weten. Er zijn diverse benamingen en soorten vitamine A. De meest bekende zijn retionol en vitamine A-zuur (tretinoide). Deze laatste is alleen op doktersrecept verkrijgbaar. Het is namelijk een geneesmiddel dat wordt voorgeschreven bij acne. Bij toeval ontdekte men dat vitamine A-zuur ook effectief is tegen huidveroudering.

Vitamine A wordt dagelijks afgebroken en moeten we aanvullen. Een verslapte huid, een huid met zonschade en pigmentvlekken zijn tekenen van een tekort aan vitamine A.

Vitamine A is instabiel bij blootstelling aan licht en lucht, dus belangrijk is dat een crème die retionol bevat in een luchtdichte verpakking zit. Belangrijk om te weten, is dat retinol ook enkele nadelen heeft. Het maakt je huid zongevoeliger, kan je huid droog en schilferig maken en irriteren. Daarom is het belangrijk om niet zomaar te beginnen met een vitamine A crème. Maar bijvoorbeeld eerst met een lagere dosis starten en daarna langzaam verhogen. Bovendien kun je het eerst om de paar dagen gebruiken, voordat je het dagelijks op je gezicht smeert.

Blend New Day
Een gezonde huid, komt ook van binnenuit. Daar geloof ik heilig in! Door mijn bezoekjes aan schoonheidssalon Evelien Residence de Beaute maakte ik kennis met de gezonde juices van Blend New Day. De biologische sapjes zijn echt heerlijk en zitten boordevol biologische groenten en fruit. Blend New Day stond dit jaar voor het eerst op de Beauty Trade special en binnenkort vertel ik je alles over deze healthy beauty drinks!

Germaine de Capuccini
Tot slot wil ik je meer vertellen over een -voor mij- nieuw merk. Het van oorsprong Spaanse cosmeticamerk Germaine de Capuccini. Voor zowel mannen als vrouwen. Het merk wordt wereldwijd verkocht in beautysalons, maar het is ook aanwezig in wellnesshotels als het Hilton, Four Seasons en Sheraton. Dat suggereert luxe en kwaliteit als je het mij vraagt. Het winnen van diverse awards en het voldoen aan 5 kwaliteitsnormen onderstrepen dat. De productlijnen zijn zeer uitgebreid. Van innovatieve, medische cosmetica tot aan biologische en natuurlijke producten. Volgende maand ga ik bij hen op bezoek en vertel ik je er uiteraard meer over!

Na wat bezoekjes aan vertrouwde merken als Medik8, Absolution, Care Cosmetics, Faby en vakblad Kosmetiek was het tijd om naar huis te gaan. Op naar de najaarsbeurs!

Deel deze blog: