Mijn bezoek aan evelien résidence de beauté

Vorige week was ik bij schoonheidsinstituut evelien résidence de beauté in Ulvenhout. Een prachtige beautysalon gerund door Evelien Leijten. Ik genoot er van een fantastische beautybehandeling en kreeg een persoonlijk advies. Niet alleen voor mijn huid, maar ook voor een gezonde lifestyle. Dát is namelijk het totaalconcept waar Evelien in gelooft.

Bij evelien résidence de beauté gaat het om de totaalvisie op schoonheid. Voeding, verzorging en ontspanning. Het draait allemaal om een gezonde levensstijl aangevuld met beautybehandelingen. Volgens Evelien kan iedereen mooi zijn met een goed plan en de juiste producten.

Het is echt de mooiste salon waar ik ooit geweest ben. De inrichting is heel smaakvol! Bij evelien résidence de beauté voel je je gelijk op je gemak. Een lekker kopje thee mét gezond sapje horen daarbij. Maar ook oprechte interesse en even persoonlijke aandacht voor jou. De klant is duidelijk koning en dat is fijn als je even voor me-time komt! Daarnaast vind ik het een hele professionele salon. Het team is kundig en gaat mee met alle ontwikkelingen. Evelien en haar team zijn echt een visitekaartje voor de salon. Wat hebben die meiden een prachtige huid!

Evelien résidence de beauté won niet voor niets twee keer een beauty award. In 2010 voor beste schoonheidsspecialiste en in 2014 voor beste salon. En kort geleden werd Evelien genomineerd als zakenwonder voor de VIVA400. Terecht, want ze is een zakenvrouw die echt nadenkt over het hele beautyconcept.

Merken en behandelingen Het draait voor Evelien allemaal om het verbeteren en verjongen van de huid op een natuurljke manier. Dit doet zij door te werken met huidverzorgingsproducten van La Colline, Sepai, Pascaud, Murad en IDDNA. Elk met hun eigen specifieke werking en aanpak. Daarnaast gelooft Evelien in schoonheid van binnenuit en werkt zij met de voedingssupplementen van Laviesage. Tot slot werkt Evelien met de make-up van Youngblood. Dat is minerale make-up die je bijna niet ziet en huid verbeterend werkt.

Naast beautyproducten verkoopt Evelien in haar salon ook producten die je gezondheid kunnen bevorderen. Alle producten zijn biologisch, gluten-, lactose- en suikervrij. Kruiden, thee, voeding en ook haar eigen gezonde beautysapje. Je kunt er zelfs voor een compleet voedingsplan terecht.

De behandelingen zijn divers; laseren, ontharen, couperosebehandelingen, bio skin jetting, hyaluronzuurbehandelingen, mesotherapie. Voor ieder wat wils en afgestemd op je persoonlijke huidbehoefte.

Uitgebreide vragenlijst
Voorafgaand aan mijn bezoek vulde ik een uitgebreide vragenlijst in. Voeding, verzorging, beweging en ontspanning. Alles kwam aan bod. De belangrijkste vraag vindt Evelien de reden waarom je de salon bezoekt. “Wij kunnen je een advies geven op basis van wat wij zien, onze ervaring en kennis. Maar we vinden het belangrijk om te weten wat je zelf graag wilt verbeteren en wat je van ons verwacht. Alleen op die manier kunnen we jou tevreden stellen”.

Huidanalyse
Ik kreeg een uitgebreide huidanalyse via de Observ 520 huidscan. Met deze scan is het mogelijk om diep in de huidlagen te kijken. Daarmee krijg je een uitgebreide analyse van de huid. Zonschade, huidstructuur, verslapping, haarvaatjes, pigment. Het is allemaal te zien met de huidscan. Ik vond het best confronterend. Zichtbaar leek mijn huid oké, maar de laag eronder niet. Blijkbaar had mijn huid door de jaren heen toch veel zonschade opgelopen en dat verwachtte ik niet.

  

Persoonlijk advies
Naar aanleiding van de uitgebreide vragenlijst en huidanalyse kreeg ik een persoonlijk advies. Uit de huidscan bleek dat ik toch wel een onrustige en gevoelige huid heb met couperose, kringen onder mijn ogen en op de t-zone wat grovere poriën. En natuurlijk die zonschade. Werk aan de winkel dus!

Evelien adviseerde mij om echt te werken van binnenuit om die beschadigde huid aan te pakken. Allereerst door meer water te drinken en wat meer groenten te eten. Voor mij was het een eyeopener dat vijf keer per dag groente noodzakelijk is. Door meer soep of smoothies kan ik mijn groentepijl wat opkrikken.

Daarnaast adviseerde Evelien mij voedingssupplementen van Laviesage. Drie verschillende soorten: Base, Balance en Protect. Base voor het versterken van het bindweefsel, Balance voor het versterken van de barrièrefunctie van de huid en Protect om mijn huid te beschermen tegen UV-straling en huidvernieuwing te stimuleren.

Qua beautymerk adviseerde ze mij het Belgische merk Pascaud. basic en puur zonder parabenen en conserveringsmiddelen. Om op een natuurlijke en zachte manier mijn huid te verjongen.

Schoonheidsbehandeling
Ik mocht genieten van een super-de-luxe behandeling met het merk La Colline. In één woord geweldig! Het was voor mij de eerste keer dat ik een bindweefselmassage kreeg. Een bindweefselmassage stimuleert de aanmaak van collageen en de doorbloeding, zorgt ervoor dat je afvalstoffen worden afgedreven en dat je huid daarna in staat is om beter huidverzorgingsproducten op te nemen. Ik hoor weleens dat mensen een bindweefselmassage pijnlijk vinden. Dat viel reuze mee. Alleen bij mijn nek was het een beetje pijnlijk, maar verder vond ik het vrij ontspannend.

Na de massage kreeg ik een gevriesdroogd collageen masker met daarin zeer geconcentreerde werkstoffen. Doordat er een activerende lotion overheen ging, kwamen de werkstoffen vrij. Dit masker werkt oplichtend voor pigment, voedend en anti-aging. Een waar genot voor mijn huid! Tijdens het intrekken van het masker lag ik heerlijk op een massagestoel. Puur even ontspannen en genieten ?

Na de behandeling was mijn huid zienderogen opgeknapt. Fris, stralend en een gezonde glow. Echt een boost voor mijn huid! Het lijkt zelfs of door de behandeling mijn neus-lip-plooi minder diep is geworden.

Mijn volgende afspraak staat vlak voor de kerst geboekt! Ik kijk ernaar uit!

Wil je meer weten over evelien résidence de beauté? Bekijk de website.

 

Deel deze blog: