Leuk merk: Pimps & Pearls

Mijn eerste kennismaking met het merk Pimps & Pearls was op social media. “Wat grappig, een beetje dezelfde naam als mijn blog”, dacht ik. Het bleek een super leuk accessoire merk! En nog eens uit mijn eigen stad ook ?

Pimps & Pearls heeft een beetje een Scandinavische look vind ik. Mooie, ingetogen kleuren en natuurlijke materialen. De lange kettingen met natuurstenen vind ik echt prachtig. En de wollen shawls zijn zo mega zacht en van mooie kwaliteit dat je ze met liefde draagt! De tassen zijn van stoer leer. Eenvoudig, tijdloos en mooi naar mijn mening.

Ik was laatst bij eigenaresse en ontwerpster Monique Mangal op de koffie voor een gezellig gesprek over haar merk!

 

Van hobby naar werk
Pimps & Pearls bestaat sinds 2010. Destijds zat Monique helaas door een verdrietige reden thuis; ze had haar rug gebroken en geen werk. Als hobby startte zij met het maken van sieraden. Een kennis van haar was eigenaresse van kledingzaak Gossip in Roosendaal. De sieraden van Monique bleken precies waar ze naar op zoek was. “Ik startte met werken bij Gossip. Iedere ochtend vulde ik de display met eigen gemaakte sieraden. Dat liep hartstikke goed en vanaf dat moment startte ik voor mijzelf”.

Een half jaar lang deed ze alles alleen. Vanwege het succes nam Monique personeel aan. Uiteraard ging dat geleidelijk, maar wel allemaal bekenden. “Een vriendin van mij, moeders van school en ook mijn eigen man. Het is echt ons kent ons op de kippenboerderij”, zegt Monique gekscherend. Ze verwijst daarmee naar het prachtige pand waar het atelier van Pimps & Pearls gevestigd is. Inmiddels bestaat het bedrijf uit 9 personen. De tassen, sieraden en shawls liggen bij ruim 170 winkels. Dat zijn voornamelijk boetieks in Nederland, maar ook enkele in België en Duitsland. Vooral de sieraden zijn erg populair.

Naam
Een goede naam voor haar merk, had even tijd nodig. “Al vrij snel kwamen we op Pearls. Dat betekent niet alleen parel, maar ook een schat, een cadeau voor jezelf of een ander. Pimps is een verbastering van het werkwoord oppimpen. De oorspronkelijke gedachte achter de sieraden van Pimps & Pearls is namelijk dat je je ketting of armband oppimpt met bedels”. Het logo – een klavertje vijf- vind je op alle accessoires terug.

Groen en verantwoord
Monique werkt alleen maar met pure, natuurlijke materialen. Groen en verantwoord werken, vindt ze belangrijk. En het liefst lokaal. “Van al het materiaal weten we wie het maakt en waar het gemaakt wordt. Dan weten we dat het verantwoord is. Het leer voor de tassen en riemen komt ook uit Nederland. Bovendien werken we met alleen maar natuurlijke stoffen, geen synthetische.”.

 

Vernieuwing
Twee keer per jaar komt er een totaal vernieuwde collectie. Maar elke acht weken probeert Monique het kleurbeeld in die huidige collectie te vernieuwen. “Dan komen er nieuwe edelstenen bij, nieuwe kleuren leer e.d. Het is altijd een variant op de huidige collectie, zodat je je eigen lijn kan maken”.

Twee keer per jaar reist Monique naar Frankrijk en Duitsland en laadt ze haar auto vol met edelstenen. Maar ook in Nederland heeft ze een goede leverancier. “Ik koop in principe alles in wat ik zelf mooi vind. Uiteraard houd ik daarbij ook rekening met de vraag/wens van de consument”.

Toekomst
Uiteraard vraag ik Monique naar haar toekomstplannen. “Ik ben op dit moment volop bezig met het ontwerpen van oorbellen. En binnenkort komen er nieuwe armbanden met Swarovski om de hele stoere kant van het leer toch een shiny touch te geven. Zeker leuk met oog op de feestdagen!”.

Monique heeft een duidelijke passie voor het bewerken van edelstenen. Daar wil zij zich de komende tijd weer meer mee bezig houden. Ze heeft in ieder geval nog ideeën zat. Haar ultieme droom is een eigen winkel. Ik gun het Monique van harte dat die er ooit komt!

Pimps & Pearls heeft geen webshop. Monique gelooft namelijk in de kracht van persoonlijke verkoop. Bovendien kunnen edelstenen verschillen qua vorm en kleur. Zo kan het er in het echt heel anders uitzien dan op het plaatje. Op de website kun je zien waar de sieraden, tassen en shawls van Pimps & Pearls te koop zijn bij jou in de buurt!

 

 

 

 

Deel deze blog: