Bijzondere geuren bij Vicino Sei

Parfum is een onzichtbaar accessoire. Heel persoonlijk en eigen. Sommige mensen hebben al jaren hetzelfde parfum. Ik niet. Zonde, want er zijn zoveel heerlijke geuren. Vooral nicheparfums vind ik geweldig!

Waan je in Italië
Ik was laatst bij Vicino Sei in Dordrecht. Een geweldige winkel met echt Italiaanse parfums. Eigenlijk moet ik er niet over schrijven. Je moet er namelijk echt eens heen. In het pand uit 1616 waan je je namelijk ook echt even in Italië. De antieke kasten, de mooie parfumflessen, de geur die er hangt, het prachtige stoffen behang en vergeet het fantastische uitzicht op de Wolwevershaven niet. Als eigenaresse Janou eenmaal begint te vertellen over de parfums, is zij niet meer te stoppen. Het lijkt net zelf een Italiaanse.

Een passie voor geuren
Drie jaar terug was Janou met haar man Gertjan in Rome. Ze hebben beiden een passie voor geuren en alles wat met Italië te maken heeft. In een kleine boetiek in Rome vroegen zij de eigenaresse naar een typische Italiaanse geur. Daar maakten zij kennis met Syconium van Maria Candida Gentile

Uiteraard vind je dit parfum terug in hun winkel. Persoonlijk één van mijn favorieten. Je ruikt deze geur de hele dag door. Ingrediënten als sandelhout, vijg, melk en honing zorgen voor de warme geur. Met deze geur op voelt het alsof je net uit bad komt. Heerlijk zeepig.

Er zijn nog veel meer mooie geuren van Maria Candida Gentile. Elke geur is geïnspireerd op de talrijke reizen die deze parfumeur maakte. Zo probeerde zij de geur van wierook in Italiaanse kerkjes te ‘vangen’. En zelfs de geur van olifanten…

Ortigia
Ook  verkopen Janou en Gertjan parfums, geurkaarsen en bodyproducten van Ortigia. Alle ingrediënten in deze producten komen daadwerkelijk uit Sicilië. Deze geuren zijn vrij toegankelijk. Voor elke geur een andere kleur. Persoonlijk is de groene lijn favoriet!

Il Profvmo
De geuren van Il Profvmo zijn ontwikkeld door Silvana Casoli. Zij was een succesvolle ‘neus’ van commerciële geuren en afgestudeerd aromatherapeute voordat ze besloot om haar liefde voor pure, echte parfums te creëren in een eigen lijn. Haar parfums zijn gemaakt van bijna alleen maar natuurlijke grondstoffen en zijn een eerbetoon aan de natuur. Het fijne is dat je deze geuren ook met elkaar kunt combineren.

Oceaangeur
Beeld je je eens in dat je op een mooie zomerse dag op het strand loopt. Je ziet de zee, er waait een briesje en in de verte smeert iemand zich in met zonnebrandolie. Dit moment probeerde Silvana Casoli te creëren met haar parfum Aria di Mare. Er is een groot aantal geuren van Il Profvmo met elk een eigen beleving. Ik vind ze werkelijk allemaal lekker!

Lorenzo Villoresi
In zijn Florentijnse atelier met een prachtig uitzicht over de stad en de rivier de Arno, geeft deze meesterparfumeur een eigen twist aan klassieke thema’s als Sandalo, Musk en Patchouli. Alamut is mijn persoonlijke favoriet. Deze geur bevat ingrediënten als amber, patchoeli, sandelhout, jasmijn en citrus. Teint de Neige is de bestseller van Lorenzo Villoresi en doet denken aan talkpoeder en kaptafels van vroeger. Heerlijk. Naast parfums zijn er ook geurkaarsen en huisparfums.

Alle parfums zijn zowel voor mannen als vrouwen. Ze ruiken bij iedereen anders. Dat is het mooie van natuurlijke geuren, ze komen tot leven. In tegenstelling tot synthetische geuren, die bij vrijwel iedereen hetzelfde ruiken.

Vicino Sei zit aan het Vlak nr.6 in Dordrecht. Kijk op de website voor hun openingstijden.

Deel deze blog: